szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénzt adott kölcsön egy nyírbátori házaspár még tavaly egy helybelinek, majd annak szorult helyzetét kihasználva jóval többet követeltek vissza tőle. Az uzsorásokat elfogták és eljárást indítottak velük szemben - írták a police.hu-n

Uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két nyírábrányi lakossal szemben a Vámospércsi Rendőrőrs. A két gyanúsított 2013 májusában pénzt adott kölcsön egy nyírábrányi lakosnak.

A 43 férfi és 42 éves felesége a sértett szorult helyzetét kihasználva a kölcsön átadáskor előre közölték, hogy a férfinak több éven keresztül akell havonta törlesztenie z összeg egyharmadát. Egy idő után a terheltek még több pénzt követeltek, majd munkát adtak a férfinak, de az elvégzett munkáért nem fizettek.

A rendőrségre június 16-án érkezett egy bejelentés, amely után adatgyűjtésbe, tanúkutatásba kezdtek, és elfogták R. Istvánt és nejét. Előállították  őket a rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A Debreceni Járásbíróság elrendelte a házaspár előzetes letartóztatását.E llenük uzsora-bűncselekmény elkövetésének miatt folyik az eljárás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!