szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DK politikusa cigánybűnözés helyett a romabűnözés szót használta, amikor az ATV-ben Pásztor Albert volt miskolci főrendőr jelöléséről beszélt.

"Most csak arról beszélünk, hogy romabűnözés van-e . Sajnos ilyen statisztikailag létezik" – fogalmazott Eörsi Mátyás, az SZDSZ volt, a Demokratikus Koalíció (DK) jelenlegi politikusa az ATV-ben szerda este. A meghökkentő szavak a videón 11:22-nél hagyják el Eörsi Mátyás száját.

Hozzátette még nyilatkozatához, hogy emögött igen súlyos szociális tragédiák vannak.

Rónai Egon egyébként Pásztor Albert volt rendőkapitányról, a DK és az MSZP miskolci polgármesterjelöltjéről kérdezgette a liberális politikust.

Eörsi elmondta az interjúban: a baloldal jelöltje most már tudja, hogy nem beszélhet cigánybűnözésről.

Pásztor Albert a jegyzőkönyvekből tudja, amit hivatalosan nem szabadna tudnia, ugyanis az összes valliomás azzal kezdődik, hogy "roma vagyok". Eörsi ugyanakkor elismerte, hogyha Pásztor a Fidesz jelöltje lenne, valószínűleg más mércével mérné, nem ült volna le vele megbeszélni, hogy hogy értette 2009-es, nagy vihar kavaró nyilatkozatát.

Pásztor akkor azt mondta: "azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük". Emiatt az országos rendőrkapitány felfüggesztette, ám egy szimpátiatüntetés hatására visszavonta a felfüggesztést, így Pásztor 2011-ig dolgozott rendőrkapitányként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben