szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Norvég Civil Alap után a Svájci Civil Alap lebonyolításával kapcsolatos iratok átadására szólította fel az Ökotárs Alapítványt a Kehi – tudta meg az atv.hu Foltányi Zsuzsától, az Ökotárs alapítójától. A HVG azt írja, hogy ezzel kapcsolatban nem is folyik nyomozás.

Az atv.hu szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szeptember 8-i dátumú levelét szerdán kapták kézhez a norvég civil pénzek ügyében kikezdett Ökotárs Alapítványnál, de mivel a Kehi által megszabott határidő szintén a mai nap, ezért az Ökotárs valószínűleg nem tudja teljesíteni a követelést.

A holnap megjelenő HVG az Ökotárs Alapítvánnyal szembeni kormányzati nyomásgyakorlásról szóló cikkében azt írja, hogy a hétfőn az Ökotárshoz nagy erőkkel kiszálló rendőrök besöpörték a norvéghoz hasonló Svájci Alap dokumentációját is, holott ezzel kapcsolatban nem folyik nyomozás.

Norvégia budapesti nagykövete a norvég pénzek miatt ellenőrzéssel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte nincsen jogi alapja a Kehi-vizsgálatnak, a norvég félnek megvannak a saját eljárási szabályai, hiszen a saját adófizetői pénzével felelősen bánik. 

A Norvég Civil Alapot kezelő Ökotárs Alapítvány elleni hatósági vegzatúra Lázár János hadüzenetével kezdődött, akit nagyon zavart, hogy ezeket a pénzeket nem a komrány oszthatja azoknak, akiknek jónak látja. Az egész sztori történetét itt foglaltuk össze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett a felfrissített Seat Ibiza

Megérkezett a felfrissített Seat Ibiza

Egy amerikai férfi azzal fenyegetett, hogy felrobbantja az internetet – az FBI közbelépett

Egy amerikai férfi azzal fenyegetett, hogy felrobbantja az internetet – az FBI közbelépett

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat