szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy olyan pár követel Geréb Ágnestől több millió forintot, akiknek otthonszülés közben halt meg a kislányuk 2007-ben. Pert indítottak, az ügyet zárt ajtó mögött tárgyalják, így nem tudni, mennyi pénzről van szó – írja a Blikk. Egyik oldal ügyvédje sem akart nyilatkozni.

A cikk szerint Geréb Ágnes legsúlyosabb ügye volt a 2007. szeptemberi szülés: egy műfogást alkalmazva gyakorlatilag kitekerte a baba nyakát, még a csecsemő nyakcsigolyái is elváltak egymástól. A méhen belüli oxigén­hiány és a visszéren át beadott oxitocin, vagyis méhösszehúzó hormon ugyancsak hozzájárult a baba halálához.

A szülők a Blikknek akkor azt mondták: nem mentek volna bele az otthonszülésbe, ha tudják, hogy egy hirtelen komplikáció esetén a bába tehetetlen. Az édesanya többszörösen veszélyeztetett terhes volt, csak kórházban szülhetett volna.

Geréb Ágnest ezért, illetve egy másik ügy miatt két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték korábban.

A szülők hét évvel a tragédia után indítottak kártérítési pert, egyebek mellett az elszenvedett megrázkódtatás miatt.

Mivel az ügyet zárt ajtók mögött tárgyalják, sem az ügyvédek, sem a Fővárosi Törvényszék szóvivője nem adott tájékoztatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!