szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szolnoki atlétikai centrum, balatonfüredi uszoda, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, stadionberuházások, Magyar Tenisz Szövetség Nemzeti edzésközpontja – egy sor olyan kormányhatározat jelent meg a csütörtöki Magyar Közlönyben, amelyek valamelyik nagyobb sportberuházással kapcsolatosak.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Programban lévő beruházásokhoz kötődő hatósági ügyek kiemelt jelentőségűvé nyilvánításáról szóló törvény mellékletébe beemelték az újpesti Szusza Ferenc Stadion fejlesztését.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé sorolták a Magyar Tenisz Szövetség Folyondár utcai edzésközpontjával kapcsolatos közigazgatási hatósági ügyeket. Ugyanerről jelent meg kormányhatározat a szombathelyi utánpótlás-nevelési centrum építésével összefüggő hatósági ügyek esetében is.

A kormány támogatja, hogy a 2021-es Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokságra uszodát építsenek Balatonfüreden. Edzéshez és bemelegítéshez használnák.

A kormány ugyancsak egyetért a gödöllői uszodaberuházási programmal valamint a szolnoki atlétikai centrum építésével. Utóbbihoz a nemzeti fejlesztési miniszternek és az emberi erőforrások miniszterének kell előterjesztést készíteni a beruházás műszaki és pénzügyi ütemezéséről.

Valamivel több mint 177 millió forint támogatás adnak a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, és csaknem 315 millió forintot a dél-pest utánpótlás-nevelési centrum építéséhez – derül ki a közlönyből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!