szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Együtt-PM a főpolgármester öt fő bűnét mutatja be. Szigetvári Viktor társelnök a Fidesz-KDNP-s főpolgármesternek elsőként azt rótta fel, hogy támogatja Orbán Viktor luxusberuházásait a fővárosban.

Tarlós István öt fő bűnét bemutató sorozatba kezd az Együtt-PM - közölte hétfőn Szigetvári Viktor, a szövetség társelnöke, aki a Fidesz-KDNP-s főpolgármesternek elsőként azt rótta fel, hogy támogatja Orbán Viktor "luxusberuházásait" a fővárosban.

Szigetvári Viktor a Főpolgármesteri Hivatal mellett tartott sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány az Európai Unió és a magyar költségvetés forrásaiból a következő években kizárólag a miniszterelnök által megálmodott luxusberuházásokra akar Budapesten pénzt költeni. Hozzátette: Tarlós István bűne az, hogy semmit sem tesz azért, hogy a budapestiek érdekeit képviselje az ügyben.

Felteszi a kezét, azt mondja, hogy neki ebben nincs jogköre - jellemezte az ellenzéki politikus Tarlós István viselkedését. Úgy értékelte, hogy a főpolgármester olyan, mintha kizárólag Budapest tömegközlekedési és közszolgáltatási kormánybiztosa lenne.

Szigetvári Viktor példaként említette a Városligetbe tervezett, százmilliárdos nagyságrendű a beruházást jelentő múzeumi negyedet és a kormányzat budai Várba költözését. Mint mondta, nem vitatják, hogy a Vár turisztikai vonzerejét javítani kell, de azt elfogadhatatlannak tartják, hogy több mint 200 milliárd forintot ilyen célokra költsön el a kormány.

Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje azt a kérdést tette fel, hogy hova lett Tarlós István 2009-es programja. Akkor még egészen mást gondolt a múzeumi negyedről, a budai Vár átépítéséről - tette hozzá. Egy főpolgármesternek felelősséget kell vállalnia mindazért, ami a város lakóinak az életét érinti függetlenül attól, hogy az intézmény a város tulajdonában van-e, ez igaz az egészségügyre, az oktatásra is - fejtette ki.

Azt ígérte, hogy megválasztása esetén felgyorsítják az elavult és környezetszennyező buszok cseréjét, illetve a 3-as metró rekonstrukcióját, ahhoz új kocsikat vásárolnak. Fontosnak nevezte a 4-es metró meghosszabbítását a budaörsi virágpiacig, illetve annak megoldását, hogy a repülőtérről normális módon lehessen bejutni.

Falus Ferenc szerint nem igazak azok a hírek, miszerint tárgyalások folynak arról, hogy Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje visszalép az ő javára. Arra a felvetésre, hogy Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök másként nyilatkozott, a főpolgármester-jelölt közölte, elképzelhető, hogy Kunhalmi Ágnes jobban informált, mint ő, aki nem tárgyalt senkivel a visszalépésről.

A jelölt igennel válaszolt arra a kérdésre, elvárná-e, hogy Bokros Lajos visszalépjen, egyúttal kijelentette, hogy ő biztosan nem lép vissza. Arra a kérdésre, hogy miről esett szó a Bokros Lajossal való találkozóján, Falus Ferenc azt mondta, nem volt szó a visszalépésről. "Nagyon finom volt a croissant, és a programról beszéltünk és semmi egyébről" - fogalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eső, hó, hideg és tél jön

Eső, hó, hideg és tél jön

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes