szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kothencz János, a fideszes szegedi polgármesterjelölt közölte, fészekrakó programot indítana, ha ő nyerne Szegeden.

A fiatalok helyben maradását, családalapítását segítő fészekrakó programot indítana Szegeden Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L. É. T. egyesület polgármesterjelöltje.

A politikus az ifjúságpolitikai koncepcióját bemutató csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a fészekrakók elsősorban a most üresen álló mintegy félezer önkormányzati tulajdonú lakásban kaphatnak otthont.

Ha azt akarjuk, hogy Szegednek jövője legyen, váltanunk kell – hangsúlyozta a polgármesterjelölt a fiatalokat képviselő civil szervezetekkel folytatott konzultációk tapasztalatai alapján. Hozzátette: ha a letelepedés, a gyermekvállalás kerül szóba, sok szegedi fiatal nem biztos benne, hogy majd szülővárosát választja egyszer.

Kothencz János szerint a tartós munkahelyek létrehozása mellett rá kell ébreszteni a fiatalokat, miért fontos Szeged értékeihez, hagyományaihoz ragaszkodni, és megmutatni, ezek milyen lehetőségeket kínálnak nekik.

A polgármesterjelölt kifejtette, a szubkultúrák is Szegedhez tartoznak, nekik is nyújtani kell valamit, tudatos programokra van szükséges, melyek nem merülhetnek egy-egy legális graffitifal felállításában.

A politikus közölte, fiatalok ezrei végeznek komoly önkéntes munkát a városban, amit nem ismernek el megfelelően. A polgármesterjelölt 200 millió forintos civil alapot hozna létre, többek között e szervezetek támogatására.

Kothencz János úgy fogalmazott, a hiteles, aktív, cselekedni vágyó szervezet kiválasztása és kiemelt támogatása jelentős önkormányzati feladatok átadását tenné lehetővé. A politikus e szervezetek számára az önkormányzati vagyonból ingyen vagy kedvezményesen kínálna elhelyezést, hogy forrásaikat valóban a feladatellátásra fordíthassák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert

Mocsai Lajos: A rektori konferencia felülvizsgálja a bolognai rendszert

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Sikerült létrehozni az északi szélesszájú orrszarvú két újabb embrióját

Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón

Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón