szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kemenesaljai Egyesített Kórház igazgatóját emberségében megalázó, durva kijelentést tett a celldömölki városi képviselő-testület legutóbbi ülésén a magát civilként meghatározó, de valójában a szocialistákat rejtő Cselekvő Összefogás Celldömölkért (CSÖCE) egyik önkormányzati képviselője - közölte a celldömölki kórház bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő.

Az alpári stílusú mondat elhangzása után Fehér László (CSÖCE), Celldömölk polgármestere nem utasította rendre a képviselőt, sőt, a baloldali képviselők közül többen kajánul mosolyogva vették tudomásul - mondta Ágh Péter. A fideszes képviselő hozzátette, a jelek szerint tehát egyetértettek, azonosultak az elhangzott, meglehetősen illetlen kijelentéssel.   

A sajtótájékoztatón lejátszották azt a videofelvétel, amely szerint Benkőné Remport Lilla városi képviselő a nyilvános ülésen - melyet közvetített a városi televízió is - arról beszélt, hogy a kórház igazgatójának a Gyemszivel szemben karakánabbul kellett volna fellépnie a kórház aktív ágyainak megmentése érdekében.

Ágh Péter azt mondta, a celldömölki kórház vezetője olyan szakember, aki mindig a kórház érdekeit nézte, pályafutása során sokat tett Celldömölk egészségügyének érdekében, ezekben a hónapokban pedig egy eddig soha nem látott, egymilliárd forint értékű fejlesztés megvalósításán dolgozik.

Rozmán László, a Fidesz-KDNP celldömölki polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón azt mondta, a maga részéről elhatárolódik a kijelentéstől. Szerinte a képviselő, aki az egyik helyi bölcsőde vezetőjeként dolgozik, erkölcsi értelemben méltatlanná vált arra, hogy önkormányzati képviselő legyen, ezért vagy meg kellett volna már követnie a kórház igazgatóját, Farkas Pétert, vagy le kellett volna mondania a mandátumáról.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1,8 milliárd csillag: rengeteg új adattal bővült a Tejútrendszerről készített legpontosabb térképünk

1,8 milliárd csillag: rengeteg új adattal bővült a Tejútrendszerről készített legpontosabb térképünk

Teherautóba csapódott egy autó Jászárokszállásnál, a sofőr meghalt

Teherautóba csapódott egy autó Jászárokszállásnál, a sofőr meghalt

A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában

A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában