szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Furcsa helyzetben találta magát az Együtt-PM szimpatizánsa pénteken Budapesten: olyan aktivistákra bukkant, akik egyszerre terítették a Fidesz és a Jobbik szórólapjait, és az ingyenes Helyi Témát.

A baloldali szimpatizáns az V. kerületben sétált, amikor beleütközött két aktivistába, akik első pillantásra a Fidesznek segítettek: a kormánypárt belvárosi polgármesterjelöltjének, Szentgyörgyvölgyi Péternek a szórólapjait pakolták az egyik társasház postaládáiba. A neve elhallgatását kérő férfi szerint amikor a közelükbe ért, akkor nézte meg jobban, hogy mi van a kezükben. Kiderült: nemcsak a fideszes jelölt, hanem a Jobbik baloldali jelöltet támadó szórólapját is ők szórták, ahogy az ingyenes lapot is.

Kettős ügynökök?
©

Az esetet a férfi lefotózta és elküldte a pártjának, illetve beküldte a szerkesztőségünknek is. Szerinte amikor a két férfi észrevette, hogy lefotózta őket a két párt szórólapjaival a kezükben, akkor hirtelen eldugták a Jobbik lapjait. Ugyanakkor a képet beküldő férfi szerint megjegyezték neki, hogy ők azt visznek ki, amit éppen kell, legutóbb a szociáldemokrata Schmuck Andor lapját szórták.

A felső a Fidesz szórólapja, az alsó a jobbikos
©

Mivel nemcsak a két párt lapjai voltak a kezükben, hanem a Helyi Téma is, olvasónk azt feltételezi, hogy fizetett emberekről van szó, akiknek sikerült mind a Jobbik, mind a Fidesz megbízását "elnyerniük".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MLF Itthon

Durvuló kampány: létrás autóról vágták le az ellenzéki molinót

Újabb szakaszához érkezett a belvárosi kampányháború: hétfőn délután a kerületi közterület-felügyelet avatkozott közbe és elvitte az ellenzéki Juhász Péter egyik molinóját, melyet egy aktivista függesztett ki az ablakába. A közterület-felügyelők szerint minden cégér, molinó engedélyköteles, az aktivista szerint kampányidőszakban mások a szabályok, ráadásul nem először függesztett ki molinót, korábban viszont nem volt gondja belőle.