szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem maradhat Vida Ildikó az adóhatóság élén a korrupciós botrány miatt, a NAV-ot pedig át kell világítani – reagáltak az LMP-től arra, hogy egy szerdán megjelent interjúban az adóhatóság vezetője elismerte: több munkatársával együtt kitiltották az Egyesült Államokból. Az ellenzéki párt szerint Vida Ildikó beismerése nem oldja meg a NAV egy éve tartó korrupciós botrányát, és most a kormányon a sor.

Érthetetlen, hogy miért gondolta az adóhatóság vezetője, hogy hetekig bujkálhat a kérdések elől, gyanúba sodorva az intézményt, amit irányít. Érthetetlen, hogy lemondását meg sem fontolva, miért nem teszi lehetővé az ügy tisztázását – olvasható az LMP közleményében.

Ezek után nem egy újabb, két nap alatt lezavart belső vizsgálatra van szükség, hanem a NAV teljes átvilágítására, és a parlamenti vizsgálóbizottság felállítására. Orbán Viktornak pedig meg kell szólalnia azok után, hogy miniszterei folyamatosan hazudoztak a botrány kirobbanása óta – tették hozzá.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában ismerte el, hogy több kollégájával együtt azok között van, akiknek korlátozták a beutazását az Egyesült Államokba. Vida Ildikó lemondani nem akar, mert azzal szerinte beismerné a korrupciós vádakat.

Szerda reggel a Magyar Liberális Párt és az Együtt-PM ugyancsak a NAV-elnök lemondását követelte. Ugyanígy tett szerda délelőtt Tóbiás József, az MSZP elnöke is, aki szerint Vida Ildikónak már ma sem lenne szabad dolgoznia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bántja, hogy pesszimista? Ne legyen negatív, gyakorlással optimistább lehet

Bántja, hogy pesszimista? Ne legyen negatív, gyakorlással optimistább lehet

Színészek álltak ki az SZFE-s diákok mellett: "Szüleik mellett szüleik" lesznek

Színészek álltak ki az SZFE-s diákok mellett: "Szüleik mellett szüleik" lesznek

Könyvelőként meddig kell megőrizni az ügyfelek dokumentumait?

Könyvelőként meddig kell megőrizni az ügyfelek dokumentumait?