szerző:
MLF
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előre tör a kommunikációs fronton Orbán Viktor: a kormányfő egyik interjút adja a másik után. Miután a Fidesz az utóbbi hetekben defenzívába került, most újra „támadásba lendült” a kormányfő vezetésével. A hvg.hu úgy értesült, a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban akarja megmagyarázni az elmúlt napok meglepő történéseit.

„Rendkívüli” rádióinterjúban fogja elemezni az elmúlt napok eseményeit a miniszterelnök – értesült a hvg.hu. Úgy tudjuk, ez az interjú is része annak a kommunikációs offenzívának, melyet a a kormányfő stábja szorgalmaz, és melyből most már Orbán Viktor is kiveszi a részét.

A miniszterelnök kedden volt „szerkesztőségi látogatáson” a legolvasottabb napilapnál, a Blikknél, ahol chaten válaszolt az olvasók kérdéseire, majd interjút is adott a bulvárlapnak. Többek között ekkor szólította fel Vida Ildikót, hogy „azonnal forduljon bírósághoz és bizonyítsa az igazát”, azaz perelje be az amerikai ügyvivőt, André Goodfriendet, mert ha nem teszi meg, „távoznia kell” (a NAV-elnök csütörtökön ezt meg is tette). Interjúja azért meglepő, mert Orbán már hosszú ideje csakis a közrádióban hajlandó újságírói kérdésekre válaszolni, a nem kormánypárti sajtót pedig évek óta kerüli.

Villámháború?

Egy magas rangú, neve elhallgatását kérő kormányzati forrás szerint a Blikkben tett látogatás egy új kommunikációs offenzíva része, melyet stábja a most következő időszakban kifejezetten Orbánra épít. Így külföldi lapokban is meg fog szólalni. Illetve a szokásától eltérően egy héten belül újabb interjút ad péntek hajnalban a Kossuth Rádiónak. A miniszterelnök rendszerint kéthetente szólal meg péntekente a közrádióban, de a nyáron még ennél is ritkában beszélt.

©

A hvg.hu követni fogja és beszámol a reggeli interjúról, hiszen a héten besűrűsödtek az események, a miniszterelnöknek számos kényes, a Fideszre nézve kellemetlen fejleményre kellene reagálnia. Az elmúlt hét napban került felszínre a nagy vihart kavart drogteszt, az M0-s fizetőssé tétele – mely ellen még fideszes polgármesterek is tiltakoznak – az újabb Vida-Goodfriend pengeváltás, a napokban jelent meg a Medián és az Ipsos közvélemény-kutatása, amely a kormánypárt zuhanását mutatja. A következő napokban útfoglalásra készülnek a szakszervezetek, több kormányellenes tüntetés is lesz, ráadásul a parlament számos vitát kavart törvény végszavazását tartja.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor a nyár végén döntött úgy, hogy újraszervezi az áprilisi és a májusi választást megelőző kampányokban jól teljesítő kommunikációs stábját. Két héttel ezelőtt egy, a stábhoz tartozó forrás arról beszélt, a miniszterelnök azt is belátta, a népszerűség csökkenése, a folyamatossá vált tüntetések miatt „helyzet van”. Ezért azzal bízta meg stábját, hogy dolgozzanak ki forgatókönyveket, vizsgálják meg, miért szorult védekező helyzetbe a Fidesz, több fronton indítsanak offenzívát, hogy a párt visszanyerje kezdeményező szerepét a kommunikációban. Forrásaink szerint ilyen ellenakciónak szánták a drogteszt bevezetését is.

Korábban lapunknak többen is állították, várhatóan a külföldi tulajdonú élelmiszerláncok, a Magyarország „szuverenitását” veszélyeztető Egyesült Államok lesznek az új offenzíva célpontjai, ám a drogfogyasztás elleni fellépést hirtelen jött ötletnek tartják a hvg.hu által megkeresett, magas rangú fideszes források. Egyébként a miniszterelnök a múlt heti közrádiós interjújában nem is cáfolta, hogy a kormány amerikaiak „ellenkitiltására” készülne. Rogán pedig hétfőn a parlamentben már élesen bírálta az amerikai ügyvivőt, André Goodfriendet, illetve arra figyelmeztetett, hogy a tüntetőknek és az ellenzéknek meg kellene gondolnia, kinek az oldalára állnak, mert az USA nagyhatalmi érdekeit követve beavatkozik az ország belügyeibe.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MLF Itthon

Újabb offenzívára készül az újjászervezett Orbán-stáb

Mivel a tüntetések és a népszerűségvesztés miatt úgy ítélte meg, „helyzet van”, újjászervezi a miniszterelnök a kommunikációs stábját. Habony Árpád is egy jól körülhatárolt feladatkört kapott a csapatban, pedig úgy tudjuk, a miniszterelnöki főtanácsadó szeretett volna három megnyert választás után „elemelkedni” a napi politikai ügyektől.

MLF Itthon

Habony stábja találta ki a drogtesztet

Hetek óta keresi Orbán Viktor kommunikációs stábja a gyógyírt a Fidesz népszerűség-csökkenésére. A hvg.hu információi szerint ennek jegyében dobták be a drogteszt ötletét abban bízva, hogy a kábítószer-fogyasztókkal szembeni félelem mozgósító erejű, megnyerhetők az ügynek a gyerekeiket a drogoktól féltő szülők. Csakhogy még a Fidesz-frakcióban is úgy vélik, az egész egy PR-fogás.

Nem halott a dízel – vélekedik a meglepetéssel készülő Mazda

Nem halott a dízel – vélekedik a meglepetéssel készülő Mazda

Ismerős Arcok-koncertet tartanak a Bem térre tartó fáklyás felvonulás után

Ismerős Arcok-koncertet tartanak a Bem térre tartó fáklyás felvonulás után

Drasztikus vitaminhiány miatt tűntek el az ízlelőbimbók egy férfi nyelvéről

Drasztikus vitaminhiány miatt tűntek el az ízlelőbimbók egy férfi nyelvéről

Több helyen még mindig nagyon rossz a levegő

Több helyen még mindig nagyon rossz a levegő

Önkormányzati választások számai: hallgat a mély

Önkormányzati választások számai: hallgat a mély

Fürjes: Az is lehet, hogy menet közben állítanak le építkezéseket

Fürjes: Az is lehet, hogy menet közben állítanak le építkezéseket