szerző:
MTI

Az ügyészség rágalmazás miatt eljárást indított Juhász Péter, az Együtt társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő ellen, aki mindeközben feljelentést tesz bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyon hátrányt okozó csalás gyanúja miatt Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt. Az V. kerületi önkormányzat szerint Juhász "nagy eséllyel indul, hogy 2015-ben ő legyen a rágalmazás miatt legtöbbször elítélt politikus".

Az ügyészség rágalmazás miatt eljárást indított Juhász Péter, az Együtt társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő ellen Rogán Antal fideszes frakcióvezető feljelentése nyomán – ezt közölte Belváros-Lipótváros Önkormányzatának sajtóosztálya hétfőn. Rogán Antal feljelentése alapján a Fővárosi Törvényszék december 4-i végzésével rendelte el, hogy az ügyészség indítson eljárást az Együtt társelnöke ellen.

A bíróság indoklása szerint az eljárást azért kell lefolytatni, mert az Együtt politikusa Belváros-Lipótváros Önkormányzat és Rogán Antal hivatali működésével kapcsolatban tette a sérelmezett kijelentéseket, a polgármester pedig hivatalos személynek minősül.

Rogán Antal korábban többször jelezte, hogy az őt, illetve az V. kerületet rágalmazókat feljelenti. A Fidesz frakcióvezetője december 20-ai közleményében is azt írta: kész arra, hogy a bíróság előtt is megvédje a korábban általa vezetett V. kerületi önkormányzatot a "nyilvánvaló rágalmakkal" szemben.

Eközben Juhász a Facebookon jelentette be, hogy feljelentést tesz bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyon hátrányt okozó csalás gyanúja miatt Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt. A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: több tucat ingatlaneladást vizsgáltak, és egyetlen téves nyom sem akadt, minden esetben kiderült, hogy az adott ingatlan valamilyen módon "jogtalan, törvénytelen módon" került az új birtokos tulajdonába.

Az Együtt társelnöke szerint ebből látszik, hogy egy rendszerről van szó, amelyet jól képzett emberek építettek ki, kívülről a jogszerűség látszatát keltve. "Ennek alátámasztására különböző papírokat gyártattak le, különböző cégeket bíztak meg" – mondta. Szerinte a rendszer célja az volt, hogy verseny nélkül, a piaci ár alatt adjanak el V. kerületi ingatlanokat az általuk kijelölt vevőknek. A végeredmény egy hihetetlen mértékű ingatlanvagyon-vesztés, amelynek károsultja minden esetben az önkormányzat volt – tette hozzá.

Juhász Péter úgy fogalmazott: egyes ügyekben önmagában felfedezhető az okirat-hamisítás, hivatali visszaélés, hűtlen kezelés és csalás, azonban ezek összességét vizsgálva "kirajzolódik egy hatalmas csalássorozat", amely akár tízmilliárd forint bevételkiesést is okozhatott az önkormányzatnak. 

A politikus tarthatatlannak nevezte ezt az állapotot, ezért, mint mondta, "nyilvánvalóan" előrehozott választások lesznek az V. kerületben. Juhász Péter azonnali lemondásra szólította fel Szentgyörgyvölgyi Pétert, Belváros-Lipótváros polgármesterét, Sélley Zoltán jegyzőt, valamint a képviselő-testület azon tagjait, akik az előző ciklusban is képviselők voltak, illetve azokat, akik tisztséget töltöttek be bármely bizottságban.

Juhász Péter bízik abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész azonnal nyomozást indít, olyan gyors és transzparens lesz, mint ahogy Simon Gábor, korábbi MSZP-s képviselő, vagy más baloldali politikusok esetében volt. Azt mondta: az adatokhoz, jegyzőkönyvekhez, amelyekből a "bűnszervezetet" feltárta kollégáival, minden képviselő hozzáférhet.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata Juhász bejelentésére úgy reagált, hogy már a nyáron feljelentést tettek Juhász ellen rágalmazás miatt, azóta pedig az önkormányzat két újabb keresetet indított az Együtt társelnökével szemben "nyilvánvaló hazugságai miatt". "December 4-én a Fővárosi Törvényszék másodfokú döntésével elrendelte, hogy Juhász Péter ellen az ügyészség is eljárást indítson vádaskodásai miatt. Juhász Péter nagy eséllyel indul, hogy 2015-ben ő legyen a rágalmazás miatt legtöbbször elítélt politikus" - írták.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Ráday utcába jár gyúrni Luke Evans

A Ráday utcába jár gyúrni Luke Evans

Nem lesz Orbán-beszéd október 23-án

Nem lesz Orbán-beszéd október 23-án

Új választást követel az ellenzék Csepelen

Új választást követel az ellenzék Csepelen

Sikerült fokozni: emeletes tréler miatt büntettek egy román sofőrt

Sikerült fokozni: emeletes tréler miatt büntettek egy román sofőrt

Két balatoni üdülőjétől is megszabadulna a MÁV

Két balatoni üdülőjétől is megszabadulna a MÁV

Molnár Zsolt nem lesz alpolgármester

Molnár Zsolt nem lesz alpolgármester