szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

753-an folyamodtak államfői kegyelemért tavaly, de csak négy kérelem részesült az államfő pozitív elbírálásában az Igazságügyi Minisztérium által szerdán közzétett összesítés szerint.

Tavaly kaptak a legkevesebben államfői kegyelmet Magyarországon: 753-an folyamodtak érte, de csak négy kérelem részesült az államfő pozitív elbírálásában az Igazságügyi Minisztérium által szerdán közzétett összesítés szerint. Ez 0,53 százalékos pozitív elbírálási arányt jelent, ami a legalacsonyabb a vizsgált időszakban. 

A tárca a 2002. január 1. és 2014. december 31. közötti időszakra vonatkozóan közölt statisztikát. Ezalatt összesen 13 ezer 354 kérvény érkezett és 259-en kaptak kegyelmet. A legtöbb kegyelmi ügy - 1378 - 2007-ben volt, míg a legkevesebb - 556 eset - 2012-ben. A legtöbben, összesen 41-en 2004-ben részesültek kegyelemben, a legkevesebben - számát és arányát tekintve is - tavaly.

Az előző évben kegyelmi ügyekhez kapcsolódó halasztási és félbeszakítási kérelemből 99 érkezett a statisztika szerint, ezek közül 91-et elutasított és 9-et engedélyezett Áder János köztársasági elnök az igazságügyi miniszter felterjesztése alapján.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

Alig lesz tavaszi méz idén a hideg miatt

Alig lesz tavaszi méz idén a hideg miatt

Jó sárkányok

Jó sárkányok