szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vádlottak meghallgatásával megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a Prisztás-gyilkosság megismételt elsőfokú eljárása pénteken. A törvényszék nem egyesíti az ügyet a már folyamatban lévő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyével.

A Fővárosi Ítélőtábla októberben hatályon kívül helyezte a törvényszék februári elsőfokú ítéletét, amelyben Portik Tamást 11 év fegyházra ítélték Prisztás József vállalkozó megölésére felbujtás miatt. A tábla szerint az ügyet egyesítenie kell a törvényszéknek az Aranykéz utcai robbantás ügyével Portik Tamás személye miatt, aki abban is vádlott.  

A Fővárosi Törvényszék azonban pénteken megtartotta az első tárgyalást a megismételt eljárásban, és a bíró közölte, Portik Tamás felbujtóként szerepel mindkét ügyben, ami nem indokolja az ügyek összevonását, ráadásul az Aranykéz utcai robbantás ügyében Jozef Rohácot vádolják az elkövetéssel, a Prisztás-ügyben pedig H. Istvánt, akit első fokon tíz évre ítéltek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó

Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó

Komoly- és könnyűzene találkozik a kevés megmaradt fesztivál egyikén

Komoly- és könnyűzene találkozik a kevés megmaradt fesztivál egyikén

A Huawei-telefoncsipek napjai szó szerint meg vannak számlálva

A Huawei-telefoncsipek napjai szó szerint meg vannak számlálva