szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyarinfo blog közzétett egy váci iskolaigazgatóknak címzett levelet, amiben 10-10 diákot várnak tőlük a március 15-i állami ünnepségre. Buszozást megszervezik, ingyen ebédet is kapnak a kísérőtanárral együtt. Pest megye öt körzetéből összesen 250 diákra számítanak, a szülőknek előre hozzá kell járulniuk, hogy a sajtó felvételt készíthessen róluk, mint közönségről.

A HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala és a KLIK budapesti állami ünnepségekre toboroz váci diákokat – írja a Magyarinfo blog a birtokába jutott levélre hivatkozva, amelyet közzé is tesz. Minden iskolából tíz középiskolás diákot várnak egy kísérővel az egész napos megemlékezésre, ebédet is kapnak a tanárokkal együtt, a vidékieknek a buszos utazást biztosítják a fővárosba és haza.

Pest megye 5 körzetéből összesen 250 diákra „számítunk” – olvasható a „Fodor Gábor Tankerületi Igazgató Úr nevében és megbízásából” kiküldött levélben, amelyet az intézményvezetőknek címeztek.

A levélhez csatolt melléklet szerint az egész napos program a Kossuth téri zászlófelvonással indul, majd a Nemzeti Lovas Díszegység, és a Magyar Honvédség Központi Zenekarának vezetésével átvonulnak a Nemzeti Múzeumhoz, ahol Orbán Viktor tart beszédet.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy sajtónyilvános eseményekről van szó, ezért a résztvevő diákok szüleinek be kell szerezni a jóváhagyását, hogy a gyerekeiknek a sajtó képviselői kérdéseket tehessenek fel, és szerepelhessenek a kép- és hangfelvételeken.

Kellenek a fiatal arcok a tömegbe?
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyen szobát kaphatnak az online tanuláshoz Bécsben a diákok

Ingyen szobát kaphatnak az online tanuláshoz Bécsben a diákok

Hét koronavírusos lakó halt meg a nagykanizsai idősotthonban

Hét koronavírusos lakó halt meg a nagykanizsai idősotthonban

Másfél millióra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot

Másfél millióra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot