szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma felkérte a Magyarországon működő médiumok tulajdonosait és szerkesztőit: a média sajátos eszközeivel hassanak a közösségre oly módon, hogy hasonló atrocitás egyetlen médium munkatársával vagy képviselőjével se történhessen meg a jövőben.

Balogh László, a kuratórium elnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: Borsa Miklós, az M1 híradósának megtámadása óta szerdán üléseztek először, és fontosnak tartották, hogy megbeszéljék a történteket. A Közszolgálati Közalapítvány mint a magyar közszolgálati médiaszolgáltatók tulajdonosa kuratóriumának egyhangú döntéssel fogadta el határozatát - tette hozzá. 

A határozatban azt írták: a kuratórium mélyen elítéli és tiltakozik azon jelenség ellen, amely szerint napjainkban Magyarországon bármely újságírót, végzett munkájára tekintettel fizikai bántalmazás érhet. A kuratórium reményét fejezi ki, hogy az illetékes nyomozati szervek a konkrét bántalmazás kapcsán megtesznek minden elvárhatót annak érdekében, hogy minél előbb megtalálják az elkövetőt vagy elkövetőket, és haladéktalanul megindulhasson ellene vagy ellenük a törvényes büntetőjogi felelősségre vonás - írták.

Mint ismert: április elején munkája miatt megtámadták és bántalmazták Borsa Miklóst, az M1 egyik műsorvezetőjét Balatonfüreden. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rátámadtak és ütötték, közben azt ordították neki: "most hazudj!". Április 15-én Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója Borsa Miklós bántalmazása miatt bejelentést tett a balatonfüredi rendőrkapitányságon. Közleményében az MTVA vezetője azt írta: "megengedhetetlennek és a társadalomra kiemelten veszélyesnek tartja, hogy a közmédia munkatársát vagy bármely állampolgárt a munkája miatt akár szóbeli, akár tettleges támadás érje".

Az MTVA április 23-án azt közölte: Borsa Miklós továbbra is az MTVA munkatársa marad, a híradó képernyőjére ugyan nem tér vissza, de munkáját műsorkészítői területen folytatja.  Később az is kiderült: a képernyőn a Hír Tv egyik volt arca, Kovács Andrea váltja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

Limitált kiadású és elektromos ez a retró Fiat Panda 4x4

Limitált kiadású és elektromos ez a retró Fiat Panda 4x4