szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem messze attól a helytől, ahol megtámadták az egyetemista lányt és félvér barátját, egy fiatalember leesett egy felüljáróról és most kómában fekszik. Bár a neten az terjed, hogy megverték és ledobták, a rendőrség szerint semmi sem utal arra, hogy bántalmazták. Mégis nyomoznak az ügyben, és azt is vizsgálják, van-e összefüggés a két ügy között.

Az egyik közösségi portálon „másik áldozata is van a borzalmas szombat éjszakának” címmel jelent meg egy hír, amellyel kapcsolatban kedden közleményt adott ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írták, szombaton éjfél után érkezett bejelentés arról, hogy egy fiatalember leesett Szegeden, a Ligetfürdőnél lévő szórakozóhely felüljárójáról. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben, de eddig nem merült fel olyan körülmény, amely arra utalna, hogy a fiatalembert lelökték, vagy a sérülései nem az esés, hanem bántalmazás következményei lennének.

Az Újszegedi Partfürdőnél szombaton 22 óra 35 perc körül történt bántalmazás – azaz a szegedi lány megverése – ügyében a rendőrség közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények gyanújával nyomoz, és azt is vizsgálják, hogy a két eset között van-e összefüggés - állt a közleményben.

Állókép a lány megveréséről készült videóból
©

A Délmagyar Csongrád megyei hírportál szerint B. Péter, a felüljáróról lezuhant fiatalember az SZTE Új Klinikán fekszik kómban, lélegeztetőgépen tartják. Az üggyel a Szeged Hírei című Facebook-oldal foglalkozott, ők tényként kezelik, hogy a fiút "brutálisan megverték és letaszították" a hídról. Mint írják, "Péternek a csuklója, az ujjai eltörtek, kificamodtak, bordái is eltörtek, tüdeje bevérzett, dobhártyája beszakadt, koponyája is betört, állapota válságos".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők

70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?