szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fiatal rendőr italozás után fuvarozta barátját egy terepjáróval az erdőn keresztül. Legurultak a meredek partoldalon, a barát kiesett a kocsiból és meghalt, a rendőr hazasétált. Szolgálati jogviszonya már megszűnt, most vádat is emeltek ellene.

Vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy rendőrtiszt ellen, aki ittasan vezette terepjáróját, az autó felborult, és az abban utazó barátja meghalt – közölte a vádhatóság szerdán.

A rendőr és barátja tavaly augusztus 26-án a rendőr édesanyjának sátai házánál építkeztek, majd a munka után együtt italoztak, később beültek a rendőr terepjárójába, és azzal a településhez közeli erdőbe indultak.

Az autót vezető rendőrtiszt az erdőben nem a látási és terepviszonyoknak megfelelően közlekedett, ezért az autó egy hegygerincről a meredek partoldalon legurulva felborult, többször átfordult, majd a hegyoldal aljában állt meg. A rendőrtiszt 30 éves barátja a jobb oldali ajtó ablakkeretén át az autóból kiesett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg. 

A rendőrtiszt – bár ezt a balesetet követő állapota lehetővé tette volna – az összetört autó mellett néhány méterre fekvő és még életjeleket adó barátját a sötétben nem kereste meg, hanem segítségnyújtás nélkül gyalog hazaindult Sátára, ahonnan órákkal később volt felesége értesítette a mentőket. 

Az ügyészség "halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt" emelt vádat a rendőrtiszt ellen, akinek szolgálati jogviszonya időközben megszűnt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késelés történt az éjjel Zuglóban

Késelés történt az éjjel Zuglóban

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at

Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at