szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A józsefvárosi polgármester szerint a II. János Pál pápa teret "teljesen tönkre tették a népvándorlók". A téren lezárták a játszóteret, a helyszínen két mobil WC van, mindkettő a játszótér területén.

"Építési terület" feliratú táblákat helyezett ki a józsefvárosi önkormányzat a Népszabadság képeinek tanúsága szerint a II. János Pál pápa térre, a játszótér kerítésére.

©

A hatóság zöld telefonszámán azt mondták, azért zárták le a játszóteret, mert pótolják a kerítést, valamint, hogy "a migráns gyerekek ne tudjanak játszani" ott. A lap munkatársa állampolgárként érdeklődött a hatóságnál. (A Józsefvárosi Önkormányzat csütörtökön közölte, nem ők, vagy a polgármester, hanem a Főkert záratta le a játszóteret az ürülékszennyezés miatt - a szerk.)

A közterület-felügyelet egyik munkatársa a Népszabadságnak a téren úgy nyilatkozott, hogy a játszóteret azért zárták le, mert a menekültek "állandóan teleszarják és telehugyozzák" játszóteret. A mondat kísértetiesen hasonlít a VIII. kerületi polgármester, Kocsis Máté Facebook-oldalára posztoltakhoz. "A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen" – írta Kocsis, hozzátéve: mindezek miatt kedden "határozottabb fellépésre és erőforrás-átcsoportosításra" utasította a közterület-felügyelőket, és ugyanerre kérte a rendőröket is. A helyi polgárőrséget is megkérte, hogy "a lehető legnagyobb létszámban legyenek jelen".

A polgármester beszólt zuglói kollégájának, a PM-es Karácsony Gergelynek is, amikor azt írta a közösségi oldalon, hogy "a Keleti pályaudvar közelsége miatt sok bevándorló választja ezt a teret, pedig Zugló sincs messze, ráadásul ottani kollégám, Karácsony Gergely polgármester úr mindent megad nekik: szállást, kosztot, sőt, a pártja még az amúgy veszteséges fővárosi tömegközlekedést is ingyenessé tenné számukra. Majd a magyar adófizetők állják a bevándorlók helyett a számlát, szerinte. Akkor talán jobb, ha odamennek hozzá."

A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a...

Posted by dr. Kocsis Máté on Tuesday, 4 August 2015

A lap azt írja, a tér parkjában összesen két mobil WC van, mind a kettő a játszótér területén, a napok óta itt élő mintegy 50 menekült pedig ezeket a WC-ket használta mindaddig, amíg meg nem teltek. A kis- és nagydolgukat most a két mobil WC melletti kis épület – a Főkert tárolóhelyisége – oldalában végzik.

A közterületet-felügyelet szerint a téren a mai nap folyamán nyolc mobil WC-t fognak elhelyezni a hatóság munkatársai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel ezer ember halt meg egy nap alatt koronavírusban Olaszországban

Közel ezer ember halt meg egy nap alatt koronavírusban Olaszországban

1,8 milliárdot ad a kormány a japán TDK szombathelyi fejlesztésére

1,8 milliárdot ad a kormány a japán TDK szombathelyi fejlesztésére

Seres László: Sorostalanság

Seres László: Sorostalanság