szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövőben egy fillér tagdíjat sem hajlandó fizetni a korábban őt támadó szakdolgozói kamarának Sándor Mária, ezért lemond szakápolói fizetéséről, és az a terve, hogy "legkisebb nővérként", segédápolóként fog elhelyezkedni.

Sándor Mária, a fekete ruhás mozgalmat elindító nővér lemond szakápolói fizetéséről, és a jövőben segédápolóként dolgozik tovább.

A nővér az ATV Start című műsorában elmondta, azért döntött így, mert a jövőben nem hajlandó egy fillér tagdíjat sem fizetni az őt támadó szakdolgozói kamarának. Mint mondta, úgy érzi, hogy azok, akiknek értük kellene küzdeni és harcolni, őt nem képviselik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kamara etikai vétség miatt eljárást indított Sándor Mária ellen augusztus elején. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár védelmet ígért neki, később le is állították az eljárást.

Sándor Mária csecsemő-szakápolóként 140 ezer forintot keresett havonta. Reméli, hogy "legkisebb nővérként", segédápolóként is alkalmazzák majd, havi 80-90 ezer forintért.

A fekete ruhás nővér szerint Zombor Gábor lemondásával az utolsó hiteles embert is elvesztette az egészségügy. Szerinte Zombor igazat adott az egészségügyi dolgozóknak, és nem azzal hozakodott elő folyton, hogy mit tett a kormány az ágazatért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem vesznek fel betegeket a mohácsi intenzívre, mert minden szakdolgozó karanténban van

Nem vesznek fel betegeket a mohácsi intenzívre, mert minden szakdolgozó karanténban van

Medián-felmérés: Meglepetések az ellenzéki politikusok népszerűségi listáján

Medián-felmérés: Meglepetések az ellenzéki politikusok népszerűségi listáján

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap