szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állatkerti szövetség felfüggesztette a pécsi állatkert tagságát, innen szökött ki a hétvégén egy farkas, amit végül az állatkert igazgatója lőtt ki.

A kiszökött farkas vasárnapi kilövését követően vizsgálatokat indítottak a Pécsi Állatkertnél, ennek lezárulásáig felfüggesztették a tagságát a Magyar Állatkertek Szövetségében - közölte a szervezet.

A Magyar Állatkertek Szövetségének vezetőségének közleménye szerint a napokban többször is egyeztettek a szövetség tagságába tartozó Pécsi Állatkertben, miután szombaton kiszabadult egy veszélyes állatnak minősülő farkas az intézmény területéről. A szövetség sajnálja, hogy a Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számító farkast el kellett pusztítani. 

A szövetség elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak állatszeretetből is. A tizenkét állatkertet tömörítő szervezet abban bízik, hogy a vizsgálatok mindent rendben találnak, mert minden fél érdeke, hogy egy biztonságos és és jó állatkert működjön Pécsett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak

Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe

Népszava: 717 ezer felnőtt nem szerepel az oltási tervben

Népszava: 717 ezer felnőtt nem szerepel az oltási tervben