szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egész angol futballkultúrát megrendítette a magyar kapus halálhíre. Összegyűjtöttünk néhány megható bejegyzést Fülöp egykori csapattársaitól, és klubjaitól.

A tragikusan korán, 32 éves korában elhunyt magyar kapus, Fülöp Márton nyolc évet légióskodott Angliában, így nem meglepő, hogy az ottani futballtársadalmat is megrázta a kapus elvesztése. Öszeszedtünk néhány gyászoló Twitter-bejegyzést Fülöp egykori klubjaitól, csapattársaitól, edzőitől.

Az Ipswich Town FC, ahol a játékos egy teljes szezont húzott le ezt írta: "A klubot mélyen megrendítette Fülöp Márton, egykori kapusunk halálának híre. Nyugodjék békében."

Paul Jewell, Fülöp korábbi edzője a klub honlapján a kapust igazi profinak nevezte. "Szelíd óriás és tiszteletreméltó személyiség volt" - jellemezte a hálóőrt Jewell.

A Tottenham Hotspur, Fülöp első angliai klubja is gyászol: "A klub minden egyes tagja nagyon szomorú Fülöp, korábbi kapusunk elvesztése miatt."

Ben Foster, aki a West Bromwichnál Fülöp csapattársa és egyben riválisa is volt, így búcsúzott: "Nyugodj békében, Fülöp Márton. Egyike volt a jó embereknek. Túl korán ment el. Gondolatban a Fülöp családdal vagyok."

Danny Higginbotham, aki sokat játszott együtt a Sunderlandben a kapussal ezt írta a Twitteren: "Nagyon szomorú vagyok Fülöp Márton halála miatt. Sok időt töltöttem együtt vele a Sunderlandnél. Jó ember volt. Gondolatban a családjával vagyok."

A Tottenham legendás játékosát, Ledley Kinget is lesújtotta a hír. "Sokkolt és elszomorított egykori csapattársam,  Fülöp Márton halála. Nyugodj békében, barátom."

Érdemes egyébként végignézni az összes angol klub Twitter-oldalát, vagy a #RipMartonFulop hashtagre keresni, hiszen kivétel nélkül minden csapat és számtalan játékos megemlékezett a magyar játékosról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük