szerző:
hvg.hu

Íjpuskával nyilaztak le egy kutyát a Pest megyei Isaszegen. Az állat életben maradt, de most vizsgálják, el kell-e altatni a sérülése miatt. Állítólag nem ez volt az első ilyen eset a környéken.

Nyíllal lőttek meg egy kutyát Isaszegen, az erről készült rettenetes képek az interneten terjednek, állítólag már 1 millió forintos jutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek. „Közép-ázsiai juhászkutya, így nagyon jó területvédő, ezért is tartották a telephely őrzésére. De soha semmi gond nem volt vele, zárt kerítésen belül, magánterületen volt, nem engedték ki. Persze, lehet, hogy már az ugatása is irritált valakit” – mondta a hvg.hu-nak Boda György, a tulajdonos közeli barátja, aki megosztotta az állat történetét a Facebookon.

©

Mint mondta, a sokkoló fotók közzététele óta többen jelentkeztek, hogy segítenek megtalálni az elkövetőt, egy állatmentő szervezet is beszállt az ügybe és rendőrségi feljelentést tettek. „Az íjpuskából kilőhető karbon nyílvessző pont a kutya szemébe állt bele, most állatorvosnál van, hogy kiderüljön, sérült-e az agya, mert akkor el kell altatni” – mondta Boda, aki szerint pár hete hasonló eset történt egy közeli településen, de az a németjuhász el is pusztult.

A gazdája annyit posztolt még további információként cikkünk megjelenése után, hogy Bobbi folyamatos infúzión van, nagyon gyenge, de jó hír, "hogy megismeri őket és ezt jelzi is".

©
©
©
18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

A brit gyárosok elunták a politikusok totojázását, készülnek a Brexitre, de nincs benne köszönet

A brit gyárosok elunták a politikusok totojázását, készülnek a Brexitre, de nincs benne köszönet

Kétezer eurós könyvtári bírság másfél hónapos késésért

Kétezer eurós könyvtári bírság másfél hónapos késésért

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Gond volt a TV2-nél, nem ment az élő műsor

Gond volt a TV2-nél, nem ment az élő műsor

Népszavazással védené meg a Jobbik a lakástakarékokat

Népszavazással védené meg a Jobbik a lakástakarékokat