szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem adnak elég fényt az új LED-lámpák, és túl későn kapcsolják fel este a közvilágítást Kecskeméten. A helyiek a rossz látási viszonyok miatt balesetveszélyre is panaszkodnak – írja a Népszava a baon.hu alapján. A Bács-Kiskun megyei városban az egykor Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. korszerűsítette a közvilágítást. Dunaújvároson ugyancsak panaszkodnak az új közvilágításra.

A dunaújvárosi önkormányzat 2014 decemberében írt ki közbeszerzési eljárást a város közvilágításának korszerűsítésére. A 238 millió forintos megbízást egy budapesti cég nyerte, amelynek fő tevékenysége a mai napig piac- és közvéleménykutatás. A közvilágításhoz kapcsolódó tevékenységeket a közbeszerzés kiírása előtt alig három hónappal vették fel, de már azután, hogy az önkormányzat megkapta az uniós támogatást a korszerűsítéshez. A társaságról és vezetőjéről az Index írt korábban.

Az úgynevezett indukciós lámpákra sok a panasz. A helyiek azt mondják: esténként sötétebb van Dunaújvárosban, mint korábban. Szerintük folyamatos a balesetveszély, az elmúlt hetekben több gyalogost is a zebrán gázoltak el a városban.

A Népszava illetve a baon.hu szerint Kecskeméten is hasonló gondok vannak a közvilágítással. Az új LED-es közterületi lámpák nem adnak elég fényt, ráadásul túl későn kapcsolják fel azokat – hangzott el a városi közgyűlés múlt heti ülésén.

Az ügyben egy LMP-s és egy MSZP-s képviselő nyújtott be indítványt. Ebben azt írták, hogy a 2014-ben átadott lámpákra folyamatosan panaszkodnak a helyiek.

Kecskeméten uniós forrás felhasználásával, csaknem egymilliárd forintból korszerűsítették a közvilágítást. A közbeszerzést az Elios Zrt. nyerte, amely annak idején Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében volt – emlékeztetnek a lapok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa

Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője