szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel a magyar kormány maga szerette volna benyújtani a menekültkvótákról szóló népszavazási kezdeményezést, azonban a tárgykörben már volt egy másik beadvány, ezért Rogán Antal miniszter személyesen kereste fel a kezdeményező magánszemélyt, hogy vonja vissza beadványát. Rogán azzal bírta rá, hogy szerinte "tárgyszerűbb" a kormány népszavazási kérdése.

Szerda délelőtt személyesen kereste meg Rogán Antal azt a Csabai Józsefet, aki magánszemélyként kezdeményezett népszavazást a kötelező menekültkvóták kapcsán – írja a Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatása alapján a Magyar Idők. A beadványa azonban gátolta a kormányt, hogy maga nyújtsa be népszavazási kezdeményezését, ezért került sor a miniszteri beszélgetésre.

Csabai megértően fogadta a minisztérium szerint Rogán érvelését, miszerint a kormány javaslata sokkal "tárgyszerűbb", és megfelel az alkotmányosság követelményeinek. Csabai eleget tett Rogán kérésének, így megnyílt a lehetősége, hogy a kormány terjessze be a javaslatot, ugyanis megszűnt a párhuzamosság.

Orbán Viktor szerdai bejelentése szerint a kérdés a következő lesz:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Az ügy érdekessége, hogy kedden pont a párhuzamossági moratóriumot kihasználva lehetetlenítette el a herceghalomi polgármester felesége és az őt kísérő kopasz férfiak, hogy az MSZP is benyújtsa népszavazási kezdeményezését a vasárnapi boltzárról. Később kiderült, hogy a megjelent férfiak a Kubatov Gáborhoz Fidesz-alelnökhöz köthető Fradi Securityvel álltak kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék