szerző:
hvg.hu

Bár korábban azt közölték, hogy a Várból az OSZK a Nemzeti Múzeum mögé költözne, most ez bizonytalanná vált, az Emmi pedig azt írta, még nem született döntés a könyvtár későbbi helyéről.

Tavaly novemberben jelentette be Lázár János, hogy a Várból az átépítések miatt kiköltöztetésre ítélt Országos Széchényi Könyvtárat a Palotanegyedbe, a Nemzeti Múzeum mögött a Magyar Rádió egykori épületeibe fogják költöztetni, a Népszabadság viszont most arról ír, hogy a színművészeti egyetem is szemet vetett az épületere.

Még tavaly novemberben Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár azt közölte, januárban ötletpályázatot írnak ki az OSZK új épületeire, de ez azóta sem történt meg.

A Népszabadság azt írja, helyi civilek és a józsefvárosi vezetés is azt támogatná, hogy a Magyar Rádió volt épületeibe a Színház- és Filmművészeti Egyetem költözzön be, amelynek képzése eddig egymástól távol eső, elavult és szűkös helyszíneken folyt. A rádió volt épületeinek jó akusztikájú stúdiói és az épületkomplexum viszont jól passzolna az egyetemnek

A józsefvárosi önkormányzatnak egyébként nincs kifogása az ellen sem, hogy az OSZK költözzön a kérdéses épületekbe, az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont a lapnak azt írta, hogy a Palotanegyedre ígért építészeti ötletpályázat "előkészítése megtörtént, a megjelentetés időpontjáról egyelőre nem született döntés".

Az OSZK elhelyezéséről viszont azt írták, "az elhelyezésre vonatkozóan több helyszín is szóba került. Az OSZK Budavári Palotából való kiköltöztetéséről és jövőbeli elhelyezéséről még nem születetett döntés."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sallói nagyot megy Amerikában

Sallói nagyot megy Amerikában

Videó: a nap jelenete Grosjeané, aki menet közben gyűjtögette a dísztárcsákat

Videó: a nap jelenete Grosjeané, aki menet közben gyűjtögette a dísztárcsákat

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

Először mutattak ki mikroműanyagot emberi ürülékben

Először mutattak ki mikroműanyagot emberi ürülékben

Márki-Zay: Még egyetlen zsarnok sem adta át a hatalmát önként - videó

Márki-Zay: Még egyetlen zsarnok sem adta át a hatalmát önként - videó

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség