szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Interjúban magyarázza Ungár Klára, miért nincs igaza Kocsis Máténak.

Kocsis Máté fideszes polgármesterrel szemben Ungár Klára volt SZDSZ-es politikusnak adott igazat csütörtökön a bíróság, mikor másodfokon kimondta, nem sérti Kocsis jó hírnevét, hogy Ungár melegnek nevezte. Ungár nem bizonyította, hogy Kocsis Máté meleg, ezért ugyan valótlan tényállítást közölt, de ez nem sértette meg Kocsis Máté jó hírnevét akkor sem, ha egyébként nem igaz.

Kocsis felháborodott, azt mondta, "innentől kezdve minden heteroszexuálist le lehet buzizni".

Ungár Klára a Népszabadságnak azt mondta, úgy érzi, győzött, a per ugyanis nem arról szólt, hogy Kocsis meleg-e, vagy sem, hanem hogy sértő-e, ha egy közszereplőt annak neveznek. Ungár szerint Kocsis súlyosan téved, mikor azt mondja, innentől minden heteroszexuálist le lehet buzizni, a homoszexuálisokat meg nem.

Ungár azt mondta,

"buzizni ő szokott, én pedig nem. Kocsis Máté még azt sem érti, hogy mi a különbség a „buzi” és a „meleg” között. Én például meleg vagyok – és nagyon nem szeretem, ha lebuziznak."

Czeglédi Zoltán véleményét a buzizásról erre a linkre kattintva olvashatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!