szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett Nizzából a ferihegyi repülőtérre a magyar fociválogatott repülőgépe. Gera Zoltán a reptéri sajtótájékoztatón a szereplésükről azt mondta, elfogyott a benzin a végére. A Hősök terén ennek ellenére ezrek várták a csapatot.

©
©

Hétfőn 17 óra után megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a magyar futballválogatott. A csapat egy gyors sajtótájékoztatót tartott, elsőként Király Gábor és Gera Zoltán beszélt.

A válogatott kapusa elmondta, hogy még nem volt idejük feldolgozni a belgák elleni meccset, mivel éjszaka utaztak vissza a szállásra, aztán pakoltak, és megint utaztak. De reméli, sikerül majd pihenniük. "Hát igen, elfogyott a benzin a végére" – tette hozzá Gera Zoltán, célozva a szereplésükre. Arról, hogy a két korosabb, 40 és 37 éves játékos folytatja-e a játékot, azt mondták, az elkövetkező napokban hoznak erről döntést. Azt mondták, a siker oka az is volt, hogy mind a 23 játékos ugyanolyan jól teljesített és semmilyen feszültség nem volt a csapaton belül.

©
©

Bernd Storck elmondta, hogy a csapat meccsről meccsre javult. Szerinte ez a csapat remek alapja lesz a jövő csapatának. Azt is elmondta, hogy nem a múlttal és saját magával szeretne foglalkozni, hanem a csapattal, mert megérdemlik, és a jövővel. Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a várakozások megnőnek a mostani szereplés után a vb-selejtezők előtt, azt mondta, hogy időt kell adni ennek a csapatnak.

©

Ezután a Hősök terére indultak, ahol a szurkolók ünnepelték meg a hazatérő csapatot.

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint a tér felét választották le az ünneplés céljára, ami meg is telt még 18 óra előtt, legalább 2-3 ezren gyülekezhettek, később még többen lettek, sokan családostul jöttek, mezben és piros-fehér-zöldre festett arccal. Színpadot is állítottak a szervezők, a szurkolók a szokásos rigmusokat skandálták. Fekete pólós ultrákat nem lehetett látni, zúgott a "szép volt fiúk!".

©

A csapat busza végül fél 7 tájban érkezett meg a térre, a játékosok levették a zakójukat, fehér ingben szálltak le a buszról. A köztévé riporterének Gera Zoltán azt mondta, megtiszteltetés számukra az, hogy láthatják a szurkolók örömét. Óriási üdvrivalgás fogadta a játékosokat, amikor felmentek a színpadra.

Kovács Kokó István műsorvezető egymás után szólította őket. Elek Ákos a kislányával ment fel a színpadra, Gera szólításakor felzúgott a "szép volt Zoli!". Bödét, aki egy pohár pezsgővel ment fel a színpadra, Kokó egy "szerethető nagy mackónak" nevezte. A sort Dzsudzsák Balázs és Bernd Storck zárta, majd az egész szakmai stáb követte őket.

©

"Nélkületek biztosan nem sikerült volna" - mondta Dzsudzsák, aki eleinte alig jutott szóhoz a hangos "ria, ria Hungária!" miatt. "Remélem, azt kaptátok, amit szerettetek volna! Magyarország a legnagyobb ország lett" - mondta még. Reméli, hogy ez a pozitív energia nem csak 1-2 hétig tart, hanem kihat a mindennapokra is.

Bernd Stork azt mondta, "ez a jövő csapata". Szerinte újabb feladat áll előttünk, a világbajnoki selejtezők előtt, és remélik, hogy akkor is megkapják ezt a támogatást. Kokó még egyszer megkérdezte Királyt, marad-e még a válogatottban, de a kapus megismételte, hogy néhány napig még gondolkozik ezen, most szeretné kiélvezni a sikert.

#HUN #szepvoltfiuk #magyarvalogatott

@cinizmus által közzétett videó,

Ezután közösen elénekelték a szurkolókkal az Egy vérből valók vagyunk című dalt, és még az Újra itt van a nagy csapat-ot is, majd az ünneplés átmenetileg mulatásba csapott át, a játékosok a hírhedt Kis Grofo-slágerre majdnem pogózni kezdtek a színpadon. Az egyveleget Az éjjel soha nem érhet véget zárta, és zúgott a "Ria, ria, Hungária!".

Együtt énekelték el a Himnuszt is, majd azt skandálta a közönség, "büszkék vagyunk!". A válogatott tagjai sűrű kézfogások közepette levonultak a színpadról, ezzel véget ért az esemény hivatalos része, a közönség még a DJ-pultból érkező zenére tovább ünnepelt.

©

A fociválogatott 44 év után jutott ki a júniusi franciaországi Eb-re, ahol a csoportmeccseket veretlenül abszolválta, és csoportelsőként került a legjobb 16 csapat közé. Ott azonban a vasárnap esti meccsen a belga válogatott ellen elvéreztek.

Lett egy csapat, amely a vb-selejtezőkre magasra tette magának a mércét

A magyar szurkolók álmukból felkeltve fel tudnák mondani az ezerszer leírt és elmondott statisztikát, miszerint Magyarország 44 év után jutott ki Európa-bajnokságra. A többit már tudjuk; a magyar csapat csoportelsőként nyolcaddöntőig jutott a franciaországi tornán. A belgák elleni vereség után az a legnagyobb kérdés: mit érhet a bravúros Eb-szereplés az őszi világbajnoki selejtezőkön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél

Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

Kínaiak vad felvásárlásba kezdtek, hiány és drágulás jön merevlemezből és SSD-ből

Kínaiak vad felvásárlásba kezdtek, hiány és drágulás jön merevlemezből és SSD-ből