szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: megvan az Eb legkedvesebb szurkolója; kiderült, ki lesz a brit kormányfő; hétfőn mindenki Simicskát oligarcházta; Orbánék a jelek szerint csúnyán elkapkodtak egy kinevezést; nálunk is mind többen beszélnek agyi orgazmusról.

- Kiderült, hogy az új postaügyi kormánybiztost kinevezését kissé elkapkodta Orbán Viktor. Bártfai-Mager Andrea a távozó Németh Lászlóné helyét vette át a múlt héten, de míg elődje a Miniszterelnökség alá tartozó államtitkárként dolgozott, az új kinevezett Orbán Viktorhoz tartozik majd, de úgy, hogy elfelejtették a jogi környezetet az új szereplőhöz igazítani, és az általa irányított területeken a tulajdonosi jogokat továbbra is Lázár János gyakorolja. Ahhoz pedig nincs joga Bártfai-Magernek, hogy ezekben a feladatkörökben helyettesítse a minisztert, ahhoz egy külön jogszabályt kellett volna alkotni. És ehhez még tegyük hozzá azt is, hogy mivel az új kormánybiztos otthagyta a jegybank monetáris tanácsát, a testület létszáma most a törvényben előírtnál alacsonyabb.

- A Fidesz leoligarcházta Simicska Lajost. Igen, azt a Simicska Lajost, aki korábban a fideszes értelmezés szerint a nemzeti tőkésosztály tagja volt, és aki az elmúlt évtizedekben megteremtette a kormánypárt gazdasági hátországát. A Népszabadság mai cikke szerint az Orbán Viktorral két éve összakapó Simicska ma már Vona Gábort támogatja, az izgalmat keltő írás szerint kifejezetten Vona és a Jobbik lesz Simicska bosszúja, amivel visszavág az őt ejtő Fidesznek. A Fidesz erre felszólította Vonát, valljon színt, valóban a volt Fidesz-pénztárnok Simicskával szeretne-e lepaktálni. A kérdés persze nem így hangzott el, de ezt jelentette.

- Miközben Orbán a bevándorlók ellen beszél, a kormány 250 ezer vendégmunkást akar becsábítani az EU-n kívülről, állítja a The Washington Post. Eközben Orbán Viktor a német Frakfurter Allgemeine Zeitungban jelentetett meg egy cikket, amelyben azt írja, vissza kell venni a hatalmi jogköröket Brüsszeltől.

- Eldőlt, Theresa May belügyminiszter lesz Nagy-Britannia új kormányfője. A hírre, mely szerint már szerdán átveszi a posztot David Camerontól, egyből nagyot ugrott a font. Az biztos, hogy izgalmas időszak következik, hiszen a maradáspárt Maynek kell levezényelnie Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból, neki kell egyben tartania a népszavazás után megreccsent országot, meg persze a torykat is. Ám ha valaki, akkor az ambícióhiányban nem szenvedő, de a józan kompromisszumokra mindig hajló Theresa May (a kisemberek Vasladyje) képes lehet a párt- és miniszterelnöki feladatra. Egyébként nincs is más választása. Csak ő maradt.

- A legtöbben legális drogként emlegetik az úgynevezett ASMR neurológiai jelenséget előidéző speciális videókat. Az agyi orgazmusnak is hívott érzést a tudomány is vizsgálja – egyelőre nem sok sikerrel. Utánanéztük annak, mit lehet tudni erről az egészről.

A Nap képén nem is lehetne más, mint a vasárnap este Európa-bajnokságot nyerő portugál válogatott, amely hétfőn ért vissza Lisszabonba, ahol óriási ünneplés várta őket. A foci-Eb-ről továbbra is egymás után érkeznek a hírek, sokak szemében azonban ezeknél is többet ér egy videó, amely alighanem az egész torna legkedvesebb szurkolóját örökítette meg.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély

Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély

Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja

Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja