szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Először úgy tűnt, a két ligeti incidensnek nincs köze egymáshoz, de mára kiderült, hogy mégiscsak lehet.

Sokáig úgy tűnt, nincs összefüggés a szombat hajnalban a Városligetben vesén rúgott 11 éves kislány, és a vasárnap hajnalban a Városligetben handabandázó szabadságos rendőrök ügye között. Az Index most kipréselte az ügyészségből az időpontot, és ez alapján úgy tűnik, a rendőrök rugdosták a kislányt.

A kislányos szálról az RTL Klub számolt be elsőnek, egy nő sátorozott a Ligetben, amikor éjjel odaléptek a sátorhoz ismeretlenek, és inzultálták őket. Belerúgtak a sátorba, majd a nő méltatlankodására, hogy a sátorban egy gyerek is van, még egyszer belerúgtak "így kell a Ligetet védeni" felkiáltással. A kislányt a derekán érte rúgás.

Erre jött egy napra rá az a police.hu-n megjelenő hír, mely szerint a Ligetben, az Olof Palme sétányon handabandázó rendőrök elleni indult eljárás. "Az eseményekben felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége, így az ügyet átadták a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek" fogalmazott az ORFK.

A hvg.hu megkereste a Ligetvédőket is, akik nem tudtak a rendőrös szálról, így úgy tűnt, két különböző esetről van szó. De az Index most kikutatta, hogy a rendőrség sumákolt az időpontokkal, és nem is vasárnap hajnalban, hanem szombat éjjel történt az eset, vagyis a rendőrök rugdoshatták meg nagy bátran a 11 éves kislányt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

Egy hét alatt 10 százalékkal csökkent az új fertőzések száma Németországban

Egy hét alatt 10 százalékkal csökkent az új fertőzések száma Németországban