szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombat éjszaka részegek inzultálták a ligetvédőket, belerúgtak egy sátorba, és éppen egy 11 éves kislányt találtak el. Amikor megtudták, hogy egy gyerek fekszik ott, még egyszer rúgtak. A Liget projekthez szerződtetett biztonságiak elítélik az esetet.

Megrugdostak egy 11 éves kislányt a Városligetben szombat éjszaka - adta hírül az RTL Klub hétfő esti Híradója.

A gyerek édesanyja a ligetvédő csoport tagja. Lányával éjszaka egy sátorban aludt, amikor a szemtanúk elmondása szerint egy ittas társaság inzultálni kezdte a tiltakozókat. Egyikük belerúgott a sátorba, pont az ott alvó kislányba. Akkor az anya  elmondása szerint kiordított, hogy "Normális vagy? Egy gyerek van ott!" Erre a támadó visszakiabált, hogy "így kell Ligetet védeni", és még egyszer belerúgott ugyanoda. 

A kislány is nyilatkozott, azt mondta, riadtan ébredt fel, de nem sírt. A gyereket vesetájékon érte a két rúgás, kórházba vitték, de már jól van, a riport idején pórázon sétáltatta a cicáját a ligetben.

Néhány másik ligetvédő a támadók után ment, és amikor megállították az ittas fiatalt, az bevallotta nekik, hogy ő volt, de a kiérkező rendőröknek már tagadott. A Liget Projekt objektumait védő biztonságiak képviselője azt mondta, csak a ligetvédők elmondásából értesült az esetről, amihez a biztonságiaknak semmi közük nincs, sőt mélyen elítélik a történteket.

A rendőrség egyelőre nem árulta el, hogy indítottak-e eljárást az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!