szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiderült, miért kell keresztényüldözés-ellenes államtitkárság 930 milliós büdzsével az Emmibe: mert a keresztényeket üldözik a világban a legjobban. Legalább is ez a kormány álláspontja.

Keresztényüldözés-ellenes államtitkárság jön létre az Emmin belül, terjedt futótűzként a hír a magyar interneten. Mint mindenki az országban, mi is tudni akartuk, hogyan akarja megvédeni a világ veszélyeztetett keresztényeit az Emmi 930 millió forinttal a kezében. (Tokfalvi Elek véleményét itt olvashatja a lépésről.) A Török Tamás diplomata által vezetett államtitkárság ötlete Orbán és Balog fejéből azután pattant ki, hogy a Vatikánban jártak, és ott közel-keleti keresztény vezetőkkel cseréltek eszmét. Ezután megszületett a döntés: szükség van "a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működő helyettes államtitkárságra".

Az Emmi úgy látja, ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, a vallása miatt megölt, minden öt emberből négy keresztény. 81 országban üldözik őket, és 200 millió keresztény él olyan területen, ahol diszkriminálják őket. (A világban ma 2,2 milliárd keresztény él - a szerk.)

A kormány a következőket tervezi tenni:

-segíteni az üldözött keresztényeket

-felhívni a nemzetközi közvélemény figyelmét az üldözöttek tarthatatlan helyzetére

-humanitárius akciókat koordinálni

A kormány mindezt a helyben való segítségnyújtás elvével kombinálva akarja megvalósítani, vagyis feltehetőleg nem lesznek olyan kormányzati intézkedések, mint a több ezer, azóta sem fellelt közel-keleti keresztény család befogadása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elképesztő drónfelvétel készült az Etna kitöréséről

Elképesztő drónfelvétel készült az Etna kitöréséről

Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon