szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Murányi Andrást sem értesítette előre a Mediaworks a Népszabadság kiadásának felfüggesztéséről.

A hvg.hu értesülései szerint Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője sem tudptt előre semmit a lap kiadásának felfüggesztéséről. Úgy tudjuk, szombat reggel az unokaöccse kereste a családot a hírrel, amelyet az internetes portálokon olvasott, így szerzett tudomást a főszerkesztő is a lap sorsáról. Értesüléseink szerint Murányit sokkolta a hír, a továbbiakról egyelőre neki sincsenek információi.

A hvg.hu elérte Murányi Andrást, aki mindössze annyit mondott, szombat délben tárgyal a lap megbízott vezérigazgatójával, Katona Viktorral, és talán ezután tud majd többet arról, mit tervez a kiadó.

©

Mint arról beszámoltunk, a Mediaworks szombaton értesítette partnereit, az olvasókat és a munkatársakat (a Népszabadság dolgozóit futárral eljuttatott levélben), hogy felfüggeszti a Népszabadság print és online működését.

Neve elhallgatását kérve mesélt a hvg.hu-nak a Népszabadság egyik munkatársa is. Úgy fogalmazott, „a cégvezetés a költözést használta ki, hogy ne kelljen a kollégák elé kiállni: pénteken mindenki összepakolt a Corvin negyedben, azzal, hogy vasárnap a Bécsi úton veszi fel a munkát. Senki egy szóval nem utalt rá, hogy már nem lesz hol…” – mondta névtelenséget kérve egy (ezek szerint volt) dolgozó. „Mindenki hallotta, olvasta a piaci pletykákat, hogy tulajdonosváltás készül, de úgy voltunk vele, hogy marad mindenki a helyén, csinálja a dolgát, legfeljebb majd kirúgnak egyenként, ha nem tetszik valami. Ezt előzték meg ezzel a trükkel. Nyilván az egész Mediaworks portfólióból a Népszabadság volt a legkényesebb, valamit kezdeni kellett vele. Hát, ezt találták ki” – jegyezte meg.

Forrásunk szerint ezt munkaügyileg úgy oldották meg, hogy „nem felmondást tartalmazó levél jött”, hanem felmentették őket a munkavégzés alól, így például már a székházba sem léphetnek be, viszont ezzel még a munkaviszonya – egyelőre – fennáll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!