szerző:
- esel -

T. Cég, önök teljesen hülyének nézik az előfizetőiket. Vélemény.

Kedves Mediaworks Hungary Zrt., kedves Mészáros Lőrinc, kedves Katona Viktor, ja nem, ez önt már nem érinti, két nap után bedobta a törülközőt, mint brit tory a Brexit után, csak a kirúgásokat menedzselte még pár napja, hol volt akkor az önérzet, mindegy, szóval kedves többiek, de főleg Pecina úr.

Nagyon megtisztelőnek tartom, hogy napokkal az önök által birtokolt napilap különös kegyetlenséggel elkövetett likvidálása után rám, a lap előfizetőjére is gondoltak, és öt nem túl épületes bekezdés erejéig levelet írtak nekem, az aláírást mondjuk megint senki nem vállalta névvel, maradt a cégnév. A levélben alternatíva elé állítanak: vagy előfizetek más lapra a portfóliójukból, vagy visszakapom a még hátralévő előfizetői díjamat. Meg kell mondjam, nem esett jól ez a levél, utoljára akkor éreztem magam így, amikor a nagyszobában mezítláb ráléptem a kisfiam Legójára.

Mindenekelőtt ne nézzenek már hülyének, nem a Magyar Hírlapnak, hanem a Népszabadságnak vagyok az előfizetője. Ne biztosítsanak engem két bekezdésen át arról, hogy ki kellett nyírni a saját lapjukat, de csak azért, hogy

az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modellt

találjanak számára, amikor mindenki tudja, hogy a) a főszerkesztőt kérték meg egy ilyen terv kidolgozására, amire neki b) úgy két napot adtak, azzal, hogy c) nullszaldós tervet rakjon le oda, ahol azelőtt az asztala volt.

Ezen kívül lesznek szívesek véletlenül se azzal indokolni a kinyírást (vagy ahogy írják, a lap kiadása "felfüggesztésre kerül"), hogy idő kell "az új koncepció kialakításáig illetve megvalósításáig", meg hogy

valamennyi érdekelt teljes mértékben ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni,

hiszen ma már mindenki, de tényleg, a legutolsó 888-as talpnyalonc is tudja, hogy a "valamennyi érdekelt" félbe önök már nem tartoznak bele. Önök tudatosan, egy költözési hétvégére időzítve kúrták ki a saját tulajdonukat, megalázva a saját munkatársaikat, akik már a pizzát is megrendelték délutánra, ehelyett reggel időben megrendelt motoros futárok kézbesítették nekik az előtte gondosan megírt és beborítékolt kikúró leveleket, a levelezésbe már be sem engedve őket; ja, és a legszebb, hogy az egész Népszabadság Online-t levették, ily módon is elősegítve az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modell kialakítását.

Már ne is haragudjanak, de szerintem a lap munkatársai csak azért élnek még, mert nem önök rendelték meg a pizzát is.

A lapnak tehát van jövője, sugallják, miközben rég eltemették? Válasszak másik lapot a portfóliójukból? Tényleg úgy gondolják, én anno úgy adtam fel a rendelést, hogy "mindegy melyik lap legyen, csak a Mediaworks portfóliójába tartozzon"? És akkor most jöjjön a Hot! magazin? Mindezt úgy, hogy azt írják, cégük "nagyra becsüli előfizetőit"? Mit írtak volna, ha nem becsülnek nagyra: kapjam be, mér' járattam ilyen lapot, muhaha?

A pénzemet természetesen vissza fogom kérni, és ígérem, azzal is azt a projektet fogom támogatni, amelybe a Népszabadság gárdája a most következő napokban belevág.

Maradok tiszteletlenül, stb., alulírott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az Európai Bizottsághoz fordul a Jobbik a Gruevszki-ügy miatt

Az Európai Bizottsághoz fordul a Jobbik a Gruevszki-ügy miatt

Nemzeti Sport: Bűn fényűzésnek nevezni a stadionépítést

Nemzeti Sport: Bűn fényűzésnek nevezni a stadionépítést

Amerikáé a világ második legerősebb szuperszámítógépe, és az atombomba robbanását szimulálják rajta

Amerikáé a világ második legerősebb szuperszámítógépe, és az atombomba robbanását szimulálják rajta

Harmincévesen nyugdíjba menni és jól élni? Mutatjuk a receptet

Harmincévesen nyugdíjba menni és jól élni? Mutatjuk a receptet

Az EU bővítési biztosa magyarázatot vár Orbántól a Gruevszki-ügy miatt

Az EU bővítési biztosa magyarázatot vár Orbántól a Gruevszki-ügy miatt

Ma sem kímél minket az időjárás

Ma sem kímél minket az időjárás