szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bemutatták a budapesti Eb-meccsek logóját. Az biztos volt, hogy híd szerepel majd benne, ám hogy melyik, az eddig kérdés volt.

Nem meglepő módon a legismertebb budapesti Duna-hidat, a Lánchidat választották a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság Magyarországon zajló mérkőzéseinek logójába, amelyet ma lepleztek le. Az eseményen részt vett Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség szlovén elnöke is. A sportvezető – akinek, mint elmondta, távoli felmenői között van magyar is –, bízik abban, hogy az új rendszerrel sikerült összekapcsolniuk az országokat, kultúrákat.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke szerint egy világverseny megrendezése minden városnak és az adott sportágnak is nagy lökést ad, a nézők, s azon belül a fiatalok érdeklődése is megnő.

"Azt gondolom, reális esélyünk lehet rá, hogy olyan erős csapatunk legyen, amely fel tudja venni a versenyt a legjobbakkal" – nyilatkozta Csányi Sándor, aki hozzátette, egy prezentációban számoltak be az UEFA elnökének arról, hogy 2010 óta mekkora fejlődésen ment keresztül a hazai labdarúgás. Megjegyezte, ahhoz, hogy ez a fejlődés töretlen legyen, nagy szükség lenne rá, hogy a kluboknál is felgyorsuljon a folyamat. "Ez alapvető feltétele a válogatott sikerének" – jelentette ki.

Tarlós István főpolgármester a 2024-es olimpiai pályázat miatt is fontosnak nevezte a sikeres Eb-rendezést: "Ezek most amolyan vizsgaelőadások, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen Eb-mérkőzéseket rakunk le a közvélemény elé" – mondta Tarlós, aki szerint ez egy újabb remek lehetőség arra, hogy Budapest, Európa egyik legszebb városa megmutassa magát.

©

Ezt követően egy rövid filmben bemutatták a budapesti logót, amely az összekapcsolódás jegyében született: az Európa-bajnokság hivatalos jelképe így a Lánchíddal egészült ki.

A film után két korábbi válogatott, az 1972-ben Eb-résztvevő Dunai Antal, majd a nemzeti csapatban kedden 95. alkalommal, egyben utoljára pályára lépett Juhász Roland elevenítette fel Európa-bajnoki emlékeit.

A 2020-as kontinensviadalon Budapest mellett Amszterdam, Baku, Bilbao, Brüsszel, Bukarest, Dublin, Glasgow, Koppenhága, London, München, Róma és Szentpétervár lesz házigazda.

Ez egészen biztosan szerepelni fog a 2020-as foci Eb magyar logójában

Egész Európát összehozza majd a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság, mi mást is választhattak volna hát a torna arculatának kidolgozásával megbízott szakemberek vizuális mottóként, mint a hidat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

Winkler Róbert: A Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index

Winkler Róbert: A Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index

Hiába a szigorú korlátozások, Szlovéniában nem lassul a járvány terjedése

Hiába a szigorú korlátozások, Szlovéniában nem lassul a járvány terjedése