szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pártosodás útját járó aktivisták toborzásba kezdtek.

Bár még csak néhány hete ismert a Momentum Mozgalom neve, máris teltházas rendezvényt hoztak össze az olimpiai rendezésről szóló népszavazási kezdeményezésről. A szervezők szerint ez ez már önmagában is siker, figyelembe véve az átlag állampolgárok politikával szemben tanúsított fásultságát. 

©

A Corvin Clubban megjelent több száz érdeklődő nem csak az épp aktuális Nolimpia-kampányról és a kapcsolódó aláírásgyűjtésről (mely már az első napon több mint tízezer támogatót szerzett), hanem a pártosodás útját járó mozgalomról is kérdezhették a vezetőséget. Előbbi kapcsán elmondták, hogy már önmagában az siker, hogy vita zajlik az olimpiai rendezésről, valamint hogy a témát az emberek ,és nem a kormány uralja, tematizálja. Kiemelték azt is, hogy sok olyan visszajelzést kaptak az elmúlt héten arról, hogy sikerült felkavarniuk a hazai politika állóvizét.

Fekete-Győr András beszédében az eltel másfél év építkezéséről azt mondta, hogy egy idő után ki akartak lépni saját komfortzónájukból, ez vezetett a mostani kampányhoz. Lehet, hogy még nincsenek szakpolitikai anyagaik, de az fontossá vált, hogy elkezdjék képviselni magukat és az embereket, az elveiket és értékeiket.

Az olimpiaellenes Momentumot nem rettentette meg a kormánypárti sajtó támadása

Ahogy arra számítani lehetett, a kormánypárti sajtó nem hagyta szó nélkül az aláírásgyűjtés elstartolását. Előbb a PestiSrácok majd a Magyar Idők közölt „leleplező" cikket a Momentum Mozgalomról, azt állítva, hogy „már többször megbukott balliberális politikusok" állnak a mozgalom mögött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Némeht Szilárdot és Budai Gyulát

Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Némeht Szilárdot és Budai Gyulát

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény