szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hazaárulást követ el, aki aláírásával támogatja az olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazási kezdeményezést – jelentette ki Bencsik András az Echo Tv-ben.

A Demokrata-főszerkesztő, Békemenet-szervező Bencsik Mészáros Lőrinc csatornájának Sajtóklubjában osztotta meg véleményét a NOlimpia-kampányról – szúrta ki a 444.hu.

Bencsik azzal nyitott, hogy ezerszer végiggondola, hogy elmondhat-e egy bizonyos mondatot a műsorban, és végül úgy döntött, elmondja, mert szerinte ez nagyon fontos. Majd közölte: 

Aki ezt aláírja, az hazaárulást követ el, ezt jó, ha tudja."

Picike, látszólag súlytalan hazaárulás, pici bűn, de bűn, a szó lelki értelmében – magyarázta tovább. Szerinte romlott emberek azok, akik a nemzetet összehozó, lelkesítő célok ellen, azok megakadályozására szervezkednek.

Az SZDSZ kölykeiről van itt szó. De tudjuk, hogy van egy romlott réteg sajnos, akiknek az a politikájuk, hogy ártani, ártani minél többet.

Bencsik szerint azok a budapestiek, akik aláírják a gyűjtőíveket, valami rosszul felfogott politikai ellenszenvből teszik ezt. "Úgy gondolják, hogy inkább ártok a közösségemnek, csak nehogy nekik jó legyen. Na, ezt úgy hívják, hogy hazaárulás, ezt nem lehet szépíteni."

Múlt pénteken a főpolgármester arra kérte a fővárosiakat, hogy ne írjanak alá, mert rontják Budapest pályázati esélyeit. Úgy tűnik azonban, hogy az emberek nem hallgattak Tarlós Istvánra: a becslések szerint egyetlen hét alatt összejött a szükséges szignómennyiség fele, úgy, hogy még be sem indult a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátkampánya, amelyre több mint 10 millió forintot dobtak össze a szimpatizánsaik.

Leálltak Gyurcsányék a csalóka olimpiás aláírásgyűjtéssel

"Visszavonjuk a DK olimpiai online aláírásgyűjtését" - közölte a párt honlapján a Demokratikus Koalíció sajtóirodája.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!