szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kisfiú súlyos agykárosodást szenvedett, orvosszakértők szerint azért, mert a bébiszitter megrázta. A magyar nőt emberöléssel vádolják, de tagadja a vádakat.

Egy 34 éves Angliában dolgozó magyar bébiszittert azzal vádolnak, hogy megrázta a gondjaira bízott 10 hónapos gyereket, és ezzel annak halálát okozta – írja a Daily Mail, amelyet a Bors szúrt ki.

Az eset még 2014 augusztusában történt, T. Viktória ekkor az észak-londoni Johnson-családnál dolgozott, a 10 hónapos Joshua Paulra kellett vigyáznia, aki egyébként koraszülöttként jött a világra, születésekor komoly szívproblémái is voltak, de azóta megerősödött, jól fejlődött, és az orvosok szerint nem volt komoly baja.

A magyar dadát azzal vádolják, hogy úgy megrázta a kisfiút, hogy az komoly agy- és gerincsérüléseket, visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett és haláláig nem is tért magához, két nappal később pedig meghalt.

T. Viktória, aki épp újraéleszteni próbálta a kisfiút, amikor a mentők kiérkeztek, nem tudott egyértelmű magyarázatot adni a gyerek sérüléseire. Miután a kisfiú anyja aznap reggel elment dolgozni, a kisfiú még vidám volt, a bébiszitter szerint pedig csak "lovacskáztak", vagyis a térdén lovagoltatta a gyereket, de az orvosok szerint ez nem okozhatta a sérüléseket.

A magyar nő szerint a gyerek viszont nem esett el, nem verte be a fejét, de a játék után a kisfiú sírni kezdett a kiságyában, a nő elmondása szerint pedig amikor felvette, a gyerek kétszer görcsbe rándult, majd megszűnt lélegezni. A bébiszitter vallomása szerint először azt hitte, fullad, ezért megfordította a kisfiút és megütögette a hátát, de a gyerek ezután sem lett jobban, ezért hívta a mentőket és megpróbálta újraéleszteni. A szomszédok hallották, hogy a nő segítségért kiált, de utána már egy eszméletlen gyerekkel a karjában látták.

A kisfiú boncolása szerint természetes okai nem lehettek a halálának, mindenképp rázásnak, vagy valamilyen külső behatásnak kellett érnie a gyereket, hogy ilyen állapotba kerüljön.

A dada, akit most emberölés vádjával állítottak bíróság elé, tagadja, hogy megrázta volna a gyereket. A kisfiú édesanyja a bíróságon azt mondta, T. Viktória már két hónapja dolgozott náluk elég embert próbáló körülmények között, és nagyon szerette a kisfiút. Szerinte a dada aznap valamiért elvesztette a türelmét.

A Daily Mail hozzáteszi, ítélet körülbelül egy hónap múlva várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Portugália pár lépésben milliókat oltana be a koronavírus ellen – ráadásul ingyen

Portugália pár lépésben milliókat oltana be a koronavírus ellen – ráadásul ingyen

A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő

A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő

Újabb részleteket árult el Szájerről a brüsszeli parti szervezője

Újabb részleteket árult el Szájerről a brüsszeli parti szervezője