szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Épp Ghaith Pharaonról kérdezte a Jobbik Tuzson Bence államtitkárt, amikor felállítottak egy életnagyságú Mészáros Lőrinc-képet Stróman felirattal a parlamenti patkó közepén. Orbán Viktor nem láthatta a jelenetet, máskülönben neki kellett volna válaszolnia a Mészárossal foglalkozó kérdésre.

Napirend előtt Vona Gábor szólalt fel Mészáros Lőrinc gazdagodása kapcsán, az interpellációk során a Jobbik frakcióvezető-helyettese következett. Gyöngyösi Márton is megismételte a pártelnök véleményét, amely szerint a felcsúti polgármester mindössze Orbán Viktor strómanja. Ennek az üzenetnek az alátámasztására hozhatta be a Jobbik az életnagyságú Mészáros-képet, amelyet a miniszteri bársonyszékek elé helyeztek el. A fideszes képviselők felháborodtak, kiabáltak, majd a képet gyorsan eltávolították az ülésteremből.

©

Gyöngyösi interpellációjában szóba hozta Gaith Pharaon kapcsolatát is az Orbán családdal. Válaszra Orbán Viktor felkérte a szerinte illetékes Rogán Antalt, a miniszter pedig a feladatot továbbadta Tuzson Bencének. Az államtitkár alapvetően Gyöngyösi személyével foglalkozott, külföldi arab kapcsolataival és belföldi neonáci kontaktusaival. Válaszát Gyönygösi nem fogadta el, a parlamenti többség viszont igen.

Itt azonban nem ért véget a performansz feldolgozása. Gyöngyösit az eset után megfeddte a házelnöki feladatokat ellátó Jakab István, a figurát az ülésterembe hozó Kulcsár Gergelyt fel is jelenti Kövér Lászlónál az Országgyűlés egyik alelnöke.

Később Dúró Dóra, a Jobbik képviselője tette ki Facebook-oldalára, ahogy a Mészáros-figurával pózol.

Sneider jön a harmadik körrel

Sneider Tamás, a Jobbik harmadik képviselője tette szóvá Mészáros Lőrinc gazdagodását. A politikus sorolta a vállalkozó sikereit, és értelmezte a sajtóban megjelent cikkeket a felcsúti polgármester vagyonáról. Sneider körülnézett Heves megyében is, és ott is mindenütt Mészárosra bukkant. A megyéjében mindent megnyer a vállalkozó, amelyen elindul. Kicsoda Mészáros Lőrinc, egy pénztáros, aki Orbán Viktor vagyonát kezeli? - zárta interpellációját Sneider.

Sneider örömét fejezte ki, hogy Rogán Antal a korrupció ügyében az illetékes, aki ebben a kérdésben is Tuzson Bencét jelölte meg válaszadónak. Az államtitkár szerint Orbán vagyonnyilatkozata 1990. óta hozzáférhető és a valóságot tartalmazza. Tuzson ezt követően a Jobbik vezetőinek vélt családi összefonódásairól értekezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A legpesszimistább várakozásnál is rosszabb, ahogy a magyar boltok forgalma visszaesett

A legpesszimistább várakozásnál is rosszabb, ahogy a magyar boltok forgalma visszaesett

Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t

Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t

Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé

Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé