szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A főpolgármester szerint akkor van baj, ha ilyen problémák még egy hónap múlva is jelentkeznek.

Ha egy ekkora rendszer ilyen nagy mértékű felújításon esik át, akkor a kezdeti időszakokban előfordult események "normális gyerekbetegségnek" tudhatók be – mondta Tarlós István a Hír TV Egyenesen című műsorában.

A főpolgármester jelezte, hogy a Combino villamosokkal sokkal több ilyen probléma volt kezdetben. Azt is elmondta, hogy a felújított orosz metrószerelvényben először egy visszajelző lámpa jelzett hibásan, az ajtókkal semmi baj nem volt.

A római-parti védmű kapcsán Tarlós közölte: amíg ő a főpolgármester, addig minden esetleges olyan kísérletet – bár pillanatnyilag nincs ilyen –, hogy sorolják át építési övezetbe a hullámteret, meg fog vétózni. A fővárosi közgyűlési határozatnak garanciákat kell tartalmaznia arra, hogy a hullámteret nem sorolják át építési övezetbe – tette hozzá.

Tarlós István elmondta azt is, hogy a part menti változatot támogatta a 2010 előtti fővárosi városvezetés is, ezt támogatja a kerület, az erre illetékes műegyetemi szaktanszék, az elsőfokú vízügyi hatóság és akadémikusok egy csoportja. Kijelentette azt is, hogy a Nánási úton lévő védművet nem akarják elbontatni, és támogatja, hogy a parti funkciókról folytatódjon a vita, de – mint hangsúlyozta – a nyomvonalat már ki kell jelölni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zelki Benjámin Gazdaság

Az orosz metró satufékezett az alagútban, megint leállították

Kiállították a forgalomból pénteken is a felújított orosz metrószerelvényeket, az alagútban satufékezett a jármű – ismerte el Tarlós István főpolgármester a sajtótájékoztatóján. A Pöttyös utcánál pedig 10-15 percen át vártak az utasok arra, hogy egyáltalán kinyíljanak az ajtók. Pedig Tarlós már azt hitte, végre valamit megoldottak.

Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn

Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn

A koronavírusról neveztek el egy legyet

A koronavírusról neveztek el egy legyet

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból