szerző:
Tetszett a cikk?

Egyetlen kérdésünkre sem hajlandó válaszolni Dunaújváros fideszes polgármestere, Cserna Gábor, miután városlakók petíció/közgyűlés útján is kinyilvánították, hogy nem akarják a közpénzt Habonyék bulvárlapjának terjesztésére fordítani. Érthetően ciki lehet ez a városvezetőnek, hiszen korábban még arra hivatkozott, hogy a közismerten mértékadó Lokálra szükség van az ellenzéki vélemények miatt.

Hétfő délelőtt juttattuk el kérdéseinket sajtósán keresztül a polgármesterhez, aki azonban nemhogy interjút nem adott, de még csak válaszolni sem hajlandó. Cserna Gábort az sem zavarja, hogy a feltett kérdések közérdekű adatokat érintenek, így például, hogy végül mennyit költöttek el a város pénzéből Habony Árpád Modern Media Group nevű kiadójának egyik lapja, a Lokál terjesztésére.

A Magyar Nemzet számolt be arról a Jobbik országgyűlési képviselőjének, Pintér Tamásnak a tájékoztatása alapján, hogy Dunaújváros közgyűlése pénteken kezdeményezte a szerződésbontást a céggel. Ezért az ellenzéki párt harcolt, mert nem értettek egyet azzal, hogy közpénzből fizessék a Lokál terjesztését, ezt a kezdeményezést Pintér szerint alig egy hónap alatt 1500-an támogatták aláírásukkal.

A HírTv számolt be arról még februárban, hogy a fideszes többségű képviselő-testület megszavazta: lapszámonként 226 ezer plusz áfát fizessenek közpénzből Orbán Viktor soha el nem ismert tanácsadójának lapjának terjesztéséért.

Cserna korábban állítólag arra hivatkozott, hogy a jobbikos parlamenti képviselő és a DK-s képviselő valótlan állításai miatt kell a médiájukat „akár ezen újságon keresztül” erősíteni.

Így a pénteki fordulat után kíváncsiak lettünk volna, mit szól a polgármester ahhoz, hogy maga a városlakók közül is ennyien direktben kinyilvánítva nem akarnak pénzt áldozni Habony lapjára. Az is érdekes kérdés, vajon ezentúl a betevő Lokáljuk nélkül maradnak-e a dunaújvárosi polgárok. De a városvezető sajtósán kívül csak annyiban tájékoztatta a közt, hogy ezekben a kérdésekben egyáltalán nem kíván nyilatkozni.

A fideszes városatyák megszavazták, de a helyiek nem akarnak költeni rá
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lepusztuló budapesti épületeikhez ragaszkodnak az oroszok, és nem partnerek a rendezésben

Lepusztuló budapesti épületeikhez ragaszkodnak az oroszok, és nem partnerek a rendezésben

Leggazdagabb futballklubok: a Barcelona egy hajszállal előzi a Real Madridot

Leggazdagabb futballklubok: a Barcelona egy hajszállal előzi a Real Madridot

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok