szerző:
Zelki Benjámin

Ma reggel éppen a történelemérettségi előtt háromnegyed órával füstölt el egy régi metrószerelvény a 3-as vonalon a Nyugatinál, mégis úgy tűnik, mintha egyáltalán nem lenne sürgős a BKV-nak a felújított szerelvények forgalomba állítása. Mint a Metróért Egyesülettől megtudtuk, már 5 hadra fogható új metró tartózkodik Budapesten, a legtöbb esetben mégis csak kettő fut belőlük egyszerre a vonalon.

Háromnegyed órával a mai történelemérettségi előtt adta meg megát és gyulladt ki a 3-as metró egyik régi szerelvénye a Nyugati pályaudvarnál. Emiatt a csúcsidőben a Deák tértől először Újpest-Központig, majd az Árpád hídig nem közlekedtek a szerelvények. A negyed 8-kor kezdődő pótlást követően csak 8:15-kor állt helyre a forgalom.

Bíró Endrétől, a Metróért Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy noha már 7 felújított metrószerelvény tartózkodik Budapesten, és ebből 5 már rendelkezik minden szükséges vizsgájával is, mégis rendszerint egyszerre csak kettő közlekedik belőlük a 3-as vonalon, de a mindeddig maximálisan egyszerre közlekedő új szerelvények száma is csak 3 volt.

Tarlós István főpolgármester korábban azt mondta, minden hónapban 2 új szerelvény fog forgalomba állni, tehát már minimum 4-nek így is napi üzemben kellene lennie.

Korábban már írtunk róla, hogy a BKV nem siette el a metróvezetők képzését, ezért volt, hogy éppen személyzethiány miatt nem jártak az új járművek, már amikor éppen nem műszaki problémájuk volt. Megkérdeztük most is a BKK-t és a BKV-t, hogy mi az oka az új szerelvények garázsban pihentetésének, amint megérkezik válaszuk, frissítjük a cikket.

A BKV időközben reagált a kérdéseinkre: "2017. május hónapban már öt darab felújított metrószerelvényt tudunk forgalomba adni, melyből menetrendi igényektől függően három-négy szerelvény rendszeresen forgalomba is kerül, a forgalomba állítható szerelvények száma pedig folyamatosan nő".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Juncker a Brexitről: Nem lesz jobb megoldás

Juncker a Brexitről: Nem lesz jobb megoldás

Vírusként terjed a gorombaság

Vírusként terjed a gorombaság

Szijjártó: Magyarország olyan EU-t akar, ahol a karácsony karácsony marad

Szijjártó: Magyarország olyan EU-t akar, ahol a karácsony karácsony marad

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Lehet, hogy ennyi volt Arjen Robbennek

Lehet, hogy ennyi volt Arjen Robbennek

102 évesen is kiugrott egy repülőből a világ legidősebb ejtőernyőse – videó

102 évesen is kiugrott egy repülőből a világ legidősebb ejtőernyőse – videó