szerző:
Radnóti Zoltán
Tetszett a cikk?

„Most kéne abbahagyni”: a köztévé megalázta a keresztény híveket és Szíjjártó Péter minisztert is. Radnóti Zoltán rabbi írása a hvg.hu-n.

A „gonosz, cionista amerikai multimilliárdos” szóhasználat, már tényleg félreérthetetlenül világos beszéd. Most még időben vagyunk, itt kéne nagyon gyorsan megállnunk és visszafordulnunk végre! Együttérzünk az MTVA által megalázott Szíjjártó Péterrel, és szeretnénk, ha a köztévé vezetése bocsánatot kérne tőle.

A közszolgálati csatorna szerdai híradójában megdöbbenve hallottuk és láttuk, hogy Soros, a gonosz, világösszeesküvő spekuláns már 2009-ben is ott ármánykodott Iránban „a köztévé szegény barátja”, a keresztényüldöző és holokauszttagadó iráni rezsim brutalitását fokozni kívánó, Izrael elpusztításáról álmodozó Mahmud Ahmedinezsád ellen.

A köztévé szerint őt is Soros buktatta meg. Sajnálatos, hogy a „híradó”-ban a hír szentsége áldozatául is esik a politikának, hiszen 2009-ben Ahmedinezsád nem bukott meg! Ezzel szemben a sokak szerint gyanúsnak tűnő újraválasztása ellen tüntetők közül legalább 36-an haltak meg a hatalmat védő karhatalom fellépésének következtében. A tüntetések szétverését követően ezrek kerültek börtönbe, ahol sokukat brutálisan megkínozták.

A köztévé hírszerkesztősége azonban úgy döntött, hogy ebben az ügyben nem az őrült diktátor áldozatairól emlékezik meg, inkább az Ahmedinezsád-rendszert és az azt szolgáló gyilkos pribékeket kezdi félteni – Soros Györgytől természetesen.

Ennek a gyilkos, keresztényüldöző és antiszemita rendszernek a legfőbb vallási vezetője, legerősebb embere Hamenei ajatollah nevezi „gonosz cionista amerikai multimilliárdosnak” Sorost, és a köztévé hisz neki, legalábbis egy szóval sem kommentálja. Ellenkezőleg, ezt a rendszert is beállítja azon rendszerek sorába, amelyek az egyetemes történelem leggonoszabb embere, Soros György vétlen áldozatai.

Soros Györgyöt gonosz cionista világ-összeesküvőnek nevezni közszolgálatilag, híradóban, főműsoridőben pontosan az, aminek látszik: nettó antiszemita uszítás.

Külön elkeserítő, hogy ehhez a gyalázatos kampányhoz egy keresztényüldöző hatalom fejét használják fel. Nem szabad elfelejteni, hogy Iránban - az iszlám forradalom győzelme óta - a moszlimoknak tilos áttérniük a keresztény hitre, aki mégis megteszi, az jóformán életével játszik. Az igaz keresztények csak titokban gyakorolhatják hitüket. Ahmedinezsád elnöksége idején többeket vetettek börtönbe azért, mert kereszténnyé lettek, egyiküket kivégzéssel is fenyegették. Részben azért is történhetett így, mert sem Soros György, sem más nem buktatta meg még 2009-ben Mahmud Ahmedinezsádot.

A riport előtt, amelyben végre Hamenei ajatollah is elmondhatta a véleményét a magyar közönségnek a „gonosz cionista” méregkeverőről és kútmérgezőről és lelkes anyagyilkosról, Szíjjártó Péter beszélt a közel-keleti keresztények üldözéséről. Az MTVA politikailag a keresztény egyházaknak és az orbitális szerkesztési hiba miatt Szíjjártó Péter külügyminiszter úrnak is tartozik (legalább) egy-egy bocsánatkéréssel.

A gyűlölet és félelemkampányok társadalmi károkozása akkor is felmérhetetlen, ha nem antiszemiták. Ez a kampány azonban tegnap óta még ettől sem mentes. Most kéne abbahagynunk ezt az egészet, mielőtt tényleg jóvátehetetlen károkat okoz. Ha már nem tudjuk mérsékelni a gyűlöletet és a rettegést, legalább ne terjesszük közpénzen.

 

A szerző MAZSIHISZ rabbitestületének elnöke

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felgyújtotta 61 millió forintos Mercedesét és Zaporozseccel távozott – videó

Felgyújtotta 61 millió forintos Mercedesét és Zaporozseccel távozott – videó

Egy négy hónapos csecsemő is elhunyt koronavírusban Romániában

Egy négy hónapos csecsemő is elhunyt koronavírusban Romániában

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban