szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Németh Szilárd azt mondta, eddig nem dolgoztak a céggel, de szerinte jó döntés volt a biztonságiak alkalmazása, mert provokációtól tartottak.

A csepeli Fidesz bérelte fel azt a biztonsági céget, amely a csepeli nemzeti konzultációs fórumon jelen volt – mondta el Németh Szilárd parlamenti képviselő a 444-nek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a csepeli nemzeti konzultációs fórumon a Dózsa György úti két halálos áldozatot követelő balesetben érintett fehér Mercedest vezető M. Richárd egyik ismerőse a biztonsági szolgálat tagjaként mutatkozott be, és azt állította az Index videós stábjának, hogy Rogán Antalt védik. Rogán később közleményben tagadta, hogy őt védték volna, vagy hogy ő bérelte volna fel a biztonságiakat.

Német Szilárd szerdán egy, a csepeli birkózó akadémiával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatója után a 444-nek megerősítette, hogy a biztonsági embereknek semmi köze Rogán Antalhoz, ugyanis a csepeli Fidesz bérelte fel a céget.

Németh azt mondta, a közelmúlt eseményei miatt érezték úgy, hogy szükség lesz biztonságiakra, korábban ugyanis a XVII. kerületben a szintén Rogán Antal szereplésével tartott nemzeti konzultációs fórumot Juhász Péter zavarta meg, a XI. kerületben Németh szerint a 444-es újságírónő "provokálta a többieket", a fórumot szervező csepeliek állítólag az interneten fenyegetéseket kaptak, hogy valakik odamennek és műsort fognak csinálni, illetve a Momentum is "lerohanta az Origo szerkesztőségét és újságírókat fenyegetett".

"Mi azt szerettük volna, hogy a csepeli fórum nyugodt és békés légkörben zajlódjon" – mondta Németh, aki ezzel indokolta, hogy a helyi Fidesz úgy döntött, egy személyi- és vagyonőr céggel köt szerződést, hogy azok biztosítsák a fórum lebonyolítását.

Én azt gondolom, hogy ez tip-top módon is ment, hiszen semmi nem volt a rendezvényen, én nagyon jól éreztem magam

– magyarázta Németh Szilárd, aki szerint bár az újságírók nem a megfelelő helyen próbáltak interjút készíteni Rogánnal, a miniszter kérésére még külön is odaengedték őket.

Szerintem nagyon jó döntés volt, hogy biztosítottuk a rendezvény zavartalanságát

– közölte Németh, aki azt mondta, eddig még nem szerződtek a céggel, most egyetlen napra kötöttek velük szerződést, de ha meg lesznek velük elégedve, biztosan alkalmazzák majd őket megint.

Arról, hogy a biztonsági cég egyik tagja ellen nyomozás zajlik, Németh azt mondta, ez a szerződésből nem derült ki, de azt direkt belevetette a szerződésbe, hogy a cég vállalja a felelősséget az összes alkalmazottért.

A 444 hozzáteszi, az érintett cég, a SWAT Privat Group Kft. védi a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság épületét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni

Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni

Projektorként és hangszóróként is használható az Asus ügyes kis újdonsága

Projektorként és hangszóróként is használható az Asus ügyes kis újdonsága

A végtelenbe és tovább: teszten a legütősebb Samsung mobil, az S21 Ultra

A végtelenbe és tovább: teszten a legütősebb Samsung mobil, az S21 Ultra