szerző:
hvg.hu

Nagy biztonsági rések vannak a rendszerben, amit Péterfalvi Attila is vizsgál.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság bejelentés alapján vizsgálatot folytat a BKK és a T-Systems által működtetett online jegyértékesítő rendszerrel kapcsolatban – közölte a hatóság az Index kérdésére. A két cégnek záros határidőn belül kell válaszolni a kérdésekre. Múlt héten felmerült, adatvédelmi problémák lehetnek az oldallal, így akár illetéktelenek is hozzáférhettek a rendszereken tárolt személyes adatokhoz – írja a lap.

A fejlesztést óriási botrány kíséri, miután egy etikus hacker feltörte az oldalt, 50 forintért vett bérletet. Az esetet jelentette a BKK-nak is, a vezérigazgató szerint rossz címre ment a figyelmeztető levél, ráadásul későn, a hacker viszont ezt egy screenshottal cáfolta. Az ellentmondással kapcsolatban megkerestük a BKK-t, illetve a főpolgármestert is, Tarlós István a csütörtöki sajtótájékoztatóján beszél erről. A fiút gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. Tarlós István vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!