szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter határozottan cáfolta, hogy az azeri baltás gyilkos kiadatásának és az azeri pénzeknek köze lehet egymáshoz.

Mint írtuk, A Guardian tárta fel, hogy politikusok és médiumok is az azeri állam fizetési listáján voltak 2012 és 14 között, azaz Azerbajdzsán fizetett ügynökei, lobbistái voltak. Azerbajdzsán 3 milliárd eurónyi pénzt fordított saját imázsának ilyen módon történő javítására, és luxustárgyak vásárlására egy alap segítségével, amelyből fizettek sok-sok európai politikust és újságírót. Két év alatt 16 ezerszer fizettek ebből az alapból.

Szerdai sajtótájékoztatóján rákérdeztek Szijjártó Péternél, hogy lehet-e összefüggés a pénzek és Magyarország nagyon jó viszonya – többek között a baltás gyilkos kiadatása - között.

"Visszautasítok minden olyan sejtetést, sumák találgatást, ami kapcsolatot feltételez bűnügyek és a magyar kormány között!" – mondta a miniszter. Azt is hozzátette, szeretné, ha minél hamarabb kiderülne, hogy a pénzek utalásakor pontosan mi történt, "mert addig alaptalan rágalmakat lehet nyomni" az üggyel kapcsolatban.

(A válasz az alábbi videón 34.25-től hallható.)

Szijjártó egyébként úgy tudja, hazai és nemzetközi vizsgálat is lesz az ügyben.

Az azeriek szerint a guruló dollárok-ügyéből semmi nem igaz. Az elnöki hivatal sajtóosztálya közleményében úgy fogalmaz: az elnök és családja elleni vádak teljesen alaptalanok. De ennél tovább is mentek, már meg is fejtették, kik állnak a cikkek mögött. A választ jól ismerheti bárki, aki egy kicsit is figyeli a magyar kormány kommunikációját: természetesen Soros György és emberei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának

15 százalékkal nőtt a halálozások száma, és nem csak a járvány miatt

15 százalékkal nőtt a halálozások száma, és nem csak a járvány miatt