szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Könyvtár tizennégy új kötettel, köztük Wass Albert, Nyirő József, Jókai Anna, Csoóri Sándor és Bayer Zsolt műveivel bővül.

Ahogy megírtuk, Kerényi Imre már korábban bejelentette, hogy beválogatja a publicista egyik kötetét. A miniszterelnöki megbízott a Demokratának adott interjúban mondta ezt, hozzátéve: emitt "nagy lesz a felháborodás".

Kerényi pénteken a Parlamentben jelentette be, hogy mely művek kerülnek be a Nemzeti Könyvtárba, ami "azon műveket gyűjti egybe, melynek olvasása, illetve újraolvasása gyönyörködtet, tanít és erősíti a nemzeti érzést".

Bayertől az 1100 év Európa közepén című munkát adják ki "ékes kiállításban". Ezt Kerényi azzal indokolta, hogy az útirajz kedvelt, klasszikus műfaja a magyar irodalomnak – eddig kilenc ilyen kötet jelent meg a Nemzeti Könyvtárban –, és ebbe a sorba illeszkedik a publicista könyve is. Felvételét Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója ajánlott a sorozatba. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Középkeresztet kapott, aki Bayer Zsoltot állami kitüntetésre javasolta

A Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át augusztus 20-a alkalmából Nagyné Pintér Jolán – szúrta ki a HVG. Ő volt az, akinek a felterjesztése alapján a kormányközeli publicista, Bayer Zsolt – az indoklás szerint mint elismert Gulag-kutató – egy évvel ezelőtt lovagkeresztet kapott.

Kapcsolatot találtak a rendszeres húsfogyasztás és több betegség között

Kapcsolatot találtak a rendszeres húsfogyasztás és több betegség között

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Egyre inkább eldurvul Meghanék interjújának a felvezetése

Így trükköznek a visszahívásokkal az autógyártók, hogy ne kerüljenek reflektorfénybe

Így trükköznek a visszahívásokkal az autógyártók, hogy ne kerüljenek reflektorfénybe