szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP elnöke úgy látja: a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsúlyosabb esete az Echo Tv-ben elhangzott vélemény, és a hatalom újabb határpontot készül átlépni. A Fidesz szerint Molnár Gyulának inkább a csalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyével kellene foglalkoznia.

Az MSZP elnöke uszításnak tartja, hogy az Echo Tv egyik műsorában Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese arról beszélt: egy Botka Lászlónak sem kellene élnie Magyarországon. Molnár Gyula pénteken emiatt tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Budapesten.

Az augusztus 29-i Troll című műsorban fogalmazott úgy a Pesti Srácok munkatársa: "hány Botka László él Magyarországon? Egy él, az is sok. Tehát egynek sem kell élnie!".

Molnár Gyula úgy vélte: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének egyik legsúlyosabb esetéről van szó. Szerinte a Pesti Srácok, az Echo Tv és a Fidesz döntéshozói úgy gondolják: Botka Lászlónak nem kell élnie, és az ellenfél fizikai megsemmisítésével való fenyegetés minden politikai határon túl van.

A szocialisták elnöke azt is mondta: a hatalom egy olyan, újabb határpontot készül átlépni, amit eddig csak és kizárólag keleti diktátorok léptek át. Mindezt azzal magyarázta, hogy a Fidesz fél a 2018-as választástól, fél Botka Lászlótól, az MSZP miniszterelnök-jelöltjétől és az MSZP-től is. Hozzátette: a kormánypárt azon dolgozik, hogy külső eszközökkel befolyásolja a választás eredményét.

Egy kérdésre Molnár Gyula azt válaszolta: vizsgálják a feljelentés lehetőségét, de nem jogi, hanem politikai kérdésnek tekinti ezt az ügyet.

Fidesz: Molnár Gyula inkább Czeglédy Csaba ügyével foglalkozzon

„Az MSZP és Molnár Gyula inkább azzal foglalkozzon, hogy fizesse ki a diákok pénzét, amit Czeglédy Csaba, Botka László ügyvédje ellopott. Az MSZP mai napig falaz Czeglédy Csabának, akinek a bűnszervezete 3 milliárdos áfacsalást követett el és több száz diákot lopott meg” – olvasható a Fidesz rövid reakciójában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!