szerző:
hvg.hu

Most már hajlik a megegyezésre a MÁV, a magyarmentő roma hős emléktáblájának elhelyezése érdekében lemond a saját, merev szabályairól is, állítja a cég vezérigazgatója.

Sajnálja a MÁV vezérigazgatója, Dávid Ilona, hogy idáig fajultak a dolgok a Puczi Béla-féle emléktábla ügyében, de "az eseményekről csak akkor értesültem, amikor már elkerülhetetlen volt az ellentétek felszínre kerülése". Dávid bízik abban, hogy megoldhatóak a problémák.

A probléma abban állt, hogy a MÁV nem hagyta kitenni a budapesti Nyugati pályaudvar parkolójában az Idetartozunk egyesület emléktábláját, mert az 1991-ben Marosvásárhelyen magyarokat mentő, majd utána börtönbüntetésre ítélt Puczi nem volt a MÁV dolgozója. Setét Jenő szervező azt mondta, ha kell, engedély nélkül is kiteszik a táblát, erre reakcióként érkezett a válasz a MÁV-tól: megoldás érdekében felülvizsgálja szigorú szabályait, és érdemi javaslatokkal megegyezésre törekszik.

Balog Zoltán először azt ajánlotta fel, hogy a jövőre megnyíló roma kulturális központ, a Cziffra-palota falán legyen az emléktábla, de a roma kezdeményezők ezt úgy értékelték, hogy a kormány csak a romák ügyének tartja Puczi emlékezetét, holott a Nyugatinál kirakott táblát jóval többen láthatnák.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!