szerző:
hvg.hu

15 és 13 év fegyházra ítélte a Pécsi Törvényszék azt a két baranyai szülőt, akik éheztették, kínozták, dohányzásra és italozásra kényszerítették gyermekeiket, akikkel szemben szexuális erőszakot is elkövettek - írja a pecsma.hu.

A 40 éves elsőrendű vádlott B.V. és 34 éves felesége házasságából több gyermek is született, akiket nem gondoztak, nem neveltek megfelelően.

A gyermekek disznókkal, nyulakkal éltek együtt, és rendszeresen mocskos, koszos ruhában küldték őket iskolába, óvodába. Az apa és az anya gyakran megfeledkezett arról, hogy a gyerekeknek enni adjanak, ezért az apróságok sokszor a szomszédtól kértek ételt. Máskor pedig azért kellett cigit szívniuk és alkoholt inniuk, mert a szülők szerint ezzel csillapítani lehetett az éhséget.

A vád szerint a szülők rendszeresen verték a gyerekeiket, sőt szexuális erőszakot is elkövettek velük szemben.

A Pécsi Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottakat, 13 és 15 év fegyházra ítélték őket, a döntés ellen viszont fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!